Je werd 11 jaar geleden gediagnosticeerd met coeliakie. Was het gemakkelijk voor jou om glutenvrij te eten?

“Ik ben online op zoek gegaan naar producten die ik mocht eten. Mijn conclusie? De glutenvrije markt was erg klein. Maar dan spreek ik over elf jaar geleden. Toen kon je enkel voorverpakte producten vinden, en geen uitgebreid aanbod. Ik ben een groot broodliefhebber, dus ik wilde graag lekker, glutenvrij brood eten. Maar ik vond enkel brood dat enorm hard was en helemaal niet naar brood smaakte. Het was dus helemaal niet gemakkelijk om mezelf aan te passen aan een glutenvrij dieet.”

Uiteindelijk besliste je zelf een online allergievrije bakkerij te openen?

“Mijn kinderen werden nadien ook gediagnosticeerd met coeliakie, en toen besliste ik zelf allergievrije verse producten op de markt te brengen zoals gluten-, lactose-, melkeiwit- en sojavrije lekkernijen. Daarnaast wilde ik graag andere mensen helpen die hetzelfde probleem als ik ondervonden, en geen verse lekkernijen konden vinden. Ik had wel één voorwaarde: ik wilde contaminatie volledig uitsluiten door te produceren in een bakkerij die enkel glutenvrije producten bakt. Als ik zelf nog maar één kruimeltje gewoon brood binnenkrijg, ben ik ziek; dat wilde ik andere mensen besparen.”

Hoe gemakkelijk is het er een gevarieerd, allergievrij dieet op na te houden?

“Als je van één dag op de andere allergievrij moet eten, lijkt het of je niks meer mag eten. In de supermarkt besteed je enorm veel tijd aan het lezen van ingrediënten. Eens je weet welke producten je wel en niet mag eten, wordt het gemakkelijker. Doordat er ook een alsmaar groter wordend aanbod aan allergievrije producten op de markt te vinden is, kan je steeds gevarieerder eten. We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar het gaat de goede kant op.”