Met enkele basisingrediënten tover je in een handomdraai deze heerlijk lichte taart op tafel. Geen oven binnen handbereik? Geen zorgen, in dit recept heb je je vertrouwde keukenhulpje geen enkele keer nodig.

Werkwijze:

Begin met het maken van de granola-lagen. Vet een ronde springvorm (ca. 22cm diameter) in met wat boter en knip uit een vel bakpapier drie cirkels die even groot zijn als de diameter van de vorm.

Meng in een grote kom de havervlokken, Rice Krispies, rozijnen en sesamzaad door elkaar. Zet opzij. Smelt de boter en voeg dit samen met de Stevia toe aan de droge ingrediënten. Meng grondig tot alle ingrediënten onder elkaar vermengd zijn.

Leg een cirkel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel 1/3 van de granola erover. Stamp het geheel goed aan, zodat de granola bij het assembleren van de taart zeker niet uit elkaar zou vallen. ** Herhaal dit voor de andere twee lagen en zet de springvorm minstens 30 minuten in de diepvriezer, of tot de granola-lagen hard geworden zijn.

Eens de granola-lagen hard zijn, kan je beginnen aan de yoghurtvulling. Laat de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water weken gedurende minstens 10 minuten. Klop in een grote kom de yoghurt met de roomkaas en de citroenschil los tot een klonterloze massa. Klop vervolgens de agave siroop erdoor.

Verwarm het water in een kommetje in de microgolfoven tot het net niet kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze door het warme water. Giet het gelatinemengsel in een spiraal bij het yoghurtmengsel, terwijl je voortdurend mengt.

Begin vervolgens aan het assembleren van de taart. Haal de springvorm uit de diepvriezer en haal de bovenste twee lagen eruit. Verdeel de helft van het yoghurtmengsel over de onderste laag, verwijder het bakpapier van een andere laag en druk dit voorzichtig aan op de yoghurt. Herhaal dit voor een tweede laag. Laat de taart minstens 3 à 4 uur opstijven in de koelkast.

Deze taart is het lekkerst als je ze meteen na het opstijven aansnijdt, gezien de granola lagen dan nog krokant zijn.