Wat vind je zelf zo fantastisch aan barbecueën?

“Barbecueën verbindt mensen. Het is toegankelijk voor iedereen. Zo doen wij bijvoorbeeld zowel caterings bij zeer bescheiden woningen als bij chique villa’s. Allemaal krijgen ze dezelfde menu en allemaal vinden ze het even leuk. Het vuur en de geuren van de barbecue creëren bovendien een gezelligheid die je niet kan evenaren.”

 

Welk soort vlees raad je aan om deze zomer eens te proberen?

“Mensen die iets nieuws wensen, moeten zeker eens durven om één mooi groot stuk vlees (bijvoorbeeld cote à l’os met been, buikspek of een ganse kalkoen) van meerdere kilo’s op de barbecue te leggen. Pas wanneer dat stuk klaar is, snij je het in kleinere porties. Op zich is dat niet moeilijker dan traditioneel barbecueën, maar het vraagt wel wat meer tijd.”

 

Welk type van barbecue raad je aan?

“Ik raad vooral aan om die barbecue te kiezen die jou het plezierigste lijkt. De ene persoon vindt een houtskoolbarbecue het leukste door de gezelligheid en het traditionele karakter. De andere heeft dan weer liever een gasbarbecue omdat die een groter gebruiksgemak biedt, maar deze haalt dan wel voor een stuk de beleving weg van het vuur maken.”

“Welk type je ook kiest, ik raad in ieder geval aan om steeds voor een barbecue mét deksel te gaan. Met een deksel kan je immers een oveneffect creëren, wat nodig is om te kunnen spreken van échte barbecue. Zonder deksel en met veel hitte grill je het vlees enkel. Barbecue gaat daarentegen over het wat trager laten garen van het vlees, en dat op een iets lagere temperatuur. Hierover is er in België vaak verwarring.”

 

Hoe barbecue jij het liefst?

“Zelf ben ik een grote fan van ‘low and slow barbecue’. Zoals de naam doet vermoeden, is de temperatuur dan nog lager en duurt het langer voor het vlees klaar is. We spreken dan over bereidingstijden van vijf tot zelfs twintig uur voor grote stukken vlees. Ook dat is perfect mogelijk op feestjes met vrienden. Je kan dan intussen immers de tijd nemen om de groenten klaar te maken en te aperitieven. Op het einde gril je het vlees dan nog even af.”

 

Welke plannen heb je deze zomer?

“Deze zomer zullen we een foodtruck bemannen waarmee we verscheidene festivals aandoen. Daarnaast hebben we ook heel wat bedrijfscaterings op de agenda staan. Vanaf september staan we vervolgens met een kraam op Mercado, de overdekte foodmarket in Antwerpen. Het wordt dus een drukke zomer!”