Een product waarvan we weten dat het met liefde gemaakt is, smaakt altijd beter. Bovendien is het voor de consument waardevol om het verhaal achter het product te kennen, waardoor hij bewuster zal eten, meer gaat genieten en verspilling zal vermijden.

Pure smaak

Ieder product in zijn pure, onbewerkte vorm is het liefdeskind van een gepassioneerde ambachtsman of -vrouw. Het gaat dan ook om de pure smaak van het product dankzij de kracht van de natuur, zonder overbodige toevoegingen. Met respect voor een bepaald product of type producten streven ambachtslui voortdurend naar verbetering, en vanuit de eigen productkennis gaan ze op zoek naar van oorsprong goede producten om daarmee verder aan de slag te gaan.

Voortdurend bijleren 

Steeds blijven  leren en de zaken in vraag stellen, zijn kenmerken die centraal staan bij het vervaardigen van authentieke kwaliteitsproducten. Vaak wordt hiervoor teruggegrepen naar traditionele methodes en een kleinschalige productie door vakmensen die hun producten door en door kennen.

Een ambachtsman of -vrouw:

  • luistert naar de natuur.
  • heeft respect voor de weg die een product heeft afgelegd.
  • houdt het product zo authentiek mogelijk, zonder toevoegingen.
  • deelt zijn of haar passie met gelijkgestemden om van daaruit weer te leren. Denk maar aan een beenhouwer die contact heeft met de kweker, een groenteverkoper die samenwerkt met de teler of een bakker die perfect weet waar zijn bloem vandaan komt.
  • houdt rekening met de eigenheid van elk afzonderlijk product.
  • volgt een product (of dier) door alle fasen van de ontwikkeling heen.
  • heeft veel geduld en voorziet in de nodige tijd om dieren te laten volgroeien en om planten op een natuurlijke manier te laten rijpen.

 

In samenwerking met Cru