Gerecht 1: Voorjaarsrolletjes met asperges
Als voorgerecht of lekker apart… weinig groenten staan zo symbool voor de Belgische lente als asperges! Kook een kipfilet gedurende tien minuten in kippenbouillon, en dit op een zacht vuur. Snij de kip in repen en week intussen enkele rijstvellen, waarna je ze laat uitweken. Kook witte asperges en snij ook deze in repen. Kook gedurende zo’n vijf minuten een handvol sperziebonen. Vervolgens leg je op elk rijstvel vier repen asperges, twee sperziebonen, twee repen kip en enkele blaadjes rucola en munt. Werk af met zout, peper en een kleine hoeveelheid olijfolie, en rol je rijstvellen op.

Jacco’s wijnsuggestie: Pierre Baptiste Pays d’Oc IGP Sauvignon Blanc
De stuivend frisse en fruitige Sauvignon Blanc van Pierre Baptiste met impressies van citrus, groene appel, meloen en peer vult de milde smaak van de witte asperges perfect aan.
Ontdek hem hier
 

 

 

 

 

Gerecht 2: Lenteschotel met zalm en venkel
Deze heerlijke ovenschotel wekt de lente op in je keuken! Wissel enkele lagen van dunne plakken aardappelen af met lagen van voorgekookte stukjes venkelknol en bospeen. Bestrooi elke laag met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm je oven intussen voor tot 200°C. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats ze drie kwartier in de oven. Wrijf intussen je zalm in met een mengsel van olijfolie, citroensap en zwarte peper. Leg deze zalm na drie kwartier bovenop de ovenschotel en laat de schotel opnieuw 10 minuten garen, zonder aluminiumfolie. Hierna werk je je lenteschotel nog af met wat fijngehakt venkelgroen en dille, en klaar!

Jacco’s wijnsuggestie: Peter Flemming Estates – Chardonnay
Deze verleidelijke Chardonnay uit Californië werd afgelopen jaar bekroond met een Zilveren medaille op de Berliner Wine Trophy. De volle en complexe smaak met zachte lange afdronk gaat heerlijk samen met  de zalm van onze lenteschotel.
Ontdek hem hier


 

 

Gerecht 3: Lentesalade met kip
Liever wat luchtiger? Dan is deze snel klaar te maken salade vast iets voor jou. Snij twee kipfilets in kleine stukken en rasp twee citroenen. Leg de stukjes kip in een voorverwarmde ovenschaal bij 200°C. Verdeel de citroenrasp en wat knoflook over de schotel en werk af met peper, zout, olijfolie en citroensap. Neem de schotel na 25 minuten uit de oven en laat ze afkoelen. Meng de kip met sla, stukjes kiwi en cherrytomaatjes. Meng citroensap, olijfolie, honing, mosterd en tuinkruiden samen tot een dressing. Voeg de dressing bij de salade.

Jacco’s wijnsuggestie: Casa Safra Ucles Do Verdejo
Een luchtig slaatje met kip en kiwi, dat vraagt om een elegante en frisse wijn. Deze Verdejo geeft impressies van ananas, banaan, witte perzik en noten en vervolledigt daarmee het smakenpalet van onze salade.
Ontdek hem hier

 

 

 

 

 

Hoe vind je online de juiste wijn bij jouw gerecht? Lees het hier