Al meer dan een eeuw is Brouwerij Van Honsebrouck een vaste waarde voor speciaalbieren. Het hogegistingsbier Kasteelbier vormt al sinds jaar en dag het hart van de brouwerij. Je vindt het in vijf varianten. De traditionele blonde, donkere en tripel zijn de klassiekers. Het Kasteel Blond (7°) heeft een fruitige smaak en is zacht in de afdronk. Kasteel Donker (11°) behoort tot de familie van de Belgische ‘quadrupels’. Dat zijn sterke, zoete tot bittere donkerbruine bieren waarin de mout de boventoon aangeeft. Het bier heeft toetsen van karamel, koffie en chocolade. De Kasteel Tripel (11°) is een sterk blond bier dat fruitige toetsen heeft en aroma’s van kruidnagel en bloemen.

Recent is daar de Kasteel Hoppy (6,5°) bijgekomen, het antwoord van Van Honsebrouck op de opkomende trend van de IPA’s. Het goed gehopte bier, gebrouwen met Belgische hop, hergist op fles en heeft daarom een rijke smaak. Een buitenbeentje in het gamma is Kasteel Rouge, een blend van Kasteel Donker en gemacereerde kersen. Dé favoriet onder de vrouwelijke bierliefhebbers en studenten.
 

Speciale degustatiebieren

Filou is het jongste biertje van de brouwerij, maar werd meteen een schot in de roos. Het straffe, blonde biertje met karakter is een mengeling van Belgische en Tsjechische aromahoppen dat makkelijk wegdrinkt. Met een fruitig aroma, maar toch een kruidige en krachtige smaak kan je het gerust een guitige ‘schelm’ noemen. Ook bieren als geuze en kriek van St-Louis of Brigand, die licht moutig, kruidig en hoppig is,vinden de weg naar de fijnproevers.

Geregeld pakt de brouwerij uit met innovaties, waarbij ze zich laat inspireren op bestaande bierstijlen en bieren. Zo is het degustatiebier Trignac XII een op gebruikte cognacvaten gerijpte Kasteel Tripel. Barista Chocolate Quad verenigt bier, koffie en chocolade. En hun donkere Slurfke is zelfs aan een televisiecarrière in de bekende tv-serie ‘Thuis’ begonnen. Dit stevig artisanaal donker degustatiebier heeft smaken van karamel en koffie en tegelijk fruitige aroma’s van banaan en vanille.
 

Verhuis

Om haar capaciteit te verhogen, verhuisde de brouwerij twee jaar geleden van Ingelmunster, waar ze sinds 1900 was gevestigd, naar een nieuwe site in Izegem. In ‘Het Bierkasteel’ kan de brouwerij niet alleen dubbel zo veel bier produceren, maar beschikt ze ook over een event-, ontspannings- en belevingsruimte waar u letterlijk en figuurlijk van het brouwersambacht kan proeven.

Wie interesse heeft in het brouwersvak, leert er alles over tijdens een rondleiding in de brouwerij. Vorig jaar opende Michelle, de zesde generatie van de brouwersfamilie, er haar eigen bar: Michelle’s Pub, ingericht als een bruine kroeg met oude glasramen uit de vroegere brouwerij als blikvangers. Je kan er genieten van een biertje, een eenvoudige maaltijd of een biercocktail.
 

24 huisbieren op vat

Wie graag iets eet, kan in de hippe brasserie terecht. Een open keuken, een haardvuur én vooral een imposante muur met 29 tapkranen en 24 huisbieren op vat doen je watertanden. De chefs bereiden er voor de lunch en het diner gerechten op een exclusieve ‘Mibrasa’-houtskooloven. Er zijn ook zalen voor bedrijfsevenementen en familiefeesten en wie graag een souvenir of cadeau koopt, kan in de Bierboetiek terecht.  

Wie van het leven geniet, lekker eet of graag een speciaalbier drinkt, komt hier aan zijn trekken. Bedrijven of particulieren, verenigingen of gezinnen: iedereen die op zoek is naar een daguitstap met meerwaarde of gewoon iets lekkers wil drinken of eten vindt er zijn gading.

 

 

 

Actie ‘Allez les Rouges’
 

  • Elf Kasteelbieren Rouge op een grasveld met daartussen een Kasteelbier Tripel: ook bij Brouwerij Van Honsebrouck supporteren ze mee voor de Rode Duivels op het komende WK Voetbal. De campagne, die de naam ‘Allez les Rouges’ kreeg, is een duidelijke knipoog naar onze Belgische voetbalhelden. Het heerlijke Kasteel Rouge, voor de liefhebbers van zoete kersen met een toets van chocolade en peper, is een sterk biertje dat meteen de perfecte cocktail of aperitief is bij het bekijken van een match van onze Rode Duivels.

 

  • Zowel de bierliefhebbers als de horeca-uitbaters profiteren van de campagne ‘Alles les Rouges’. Op café vinden de voetballiefhebbers er bierviltjes en toogmatjes in dezelfde stijl als de campagnebeelden. En wie liever thuis voor onze nationale trots supportert, krijgt er bij aankoop van acht flesjes van 33cl of zes blikken van 50cl Kasteel Rouge een gratis fles Kasteel Rouge van 75cl bovenop. De actie loopt in de betere drankenhandels. Plezier én winst verzekerd!