Lente staat voor nieuwe energie, nieuwe kracht. Alles in je lichaam wordt wakker, alle opgeslagen ballast van de winter moet eruit.
Maar hoe doe je dit?

Begin elke morgen met een lekkere opgevulde miso soep. Een met veel frisse jonge groentjes.

Bereidingswijze

1. Sauteer je groentjes samen met de sesamolie in een pan. Doe er wat zout bij en sauter verder voor ongeveer 10 min.

2. Doe nu je water en rijst erbij en laat 15 min op hoog vuur koken.

3. Na dit alles schep je wat heet kookvocht in een tas met een flinke soeplepel miso, los de miso op en giet de inhoud ervan in de soep. Zorg dat je vuur nu zacht staat.

4. Werk nu af met een beetje shoyu, pijpui en het vocht van gember. Laat het nog 5 min op een zacht vuur sudderen en dan even 5 min rusten. Presenteer met prei kiemen en een klein draaitje peper.

Begin zo elke morgen je dag en je buik, maar vooral je darmen zullen je eeuwig dankbaar zijn.
Naarmate het seizoen kan je ook gaan voor lichtere miso. Kook miso niet eindeloos lang anders maak je de natuurlijke fermentatie kapot. Smaakt het best wanneer je ze warm opeet. Varieer met groenten en smaken.