Snijd het onderste, harde gedeelte van de champignonstelen af. De grote champignons snijd je in kwarten, de kleine laat je in hun geheel. Stoof ze in flink wat olijfolie. Kruid alleen met peper. Sojasaus is al zout genoeg, dus voeg geen extra zout meer toe. 
Hak intussen de lente-uitjes fijn. 
Zodra de champignons gaar zijn, voeg je water toe, tot ze net onderstaan, en de sojasaus. Laat nog even goed doorkoken. Haal de pot van het vuur, voeg er de lente-uitjes aan toe en de
 garnalen (zie tip).
 Serveer dit heerlijke maaltijdsoepje.

TIP - NOG MEER EXQUIS:
 Wil je dit soepje nog specialer maken, dan kun je er ook koriander, een beetje knoflook, een beetje kurkuma en een vleugje limoensap aan toevoegen. Dan wordt het meteen een exquis voorgerechtje.

TIP - GRIJZE GARNALEN:
 Wanneer je grijze garnalen laat meekoken, worden ze taai. Voeg ze daarom het best pas toe als de pot van het vuur staat.