Je hebt heel wat tijd in de studio doorgebracht om aan je debuutalbum te werken. Maar nu lijk je helemaal klaar om live weer van jetje te geven. Wat een lijst, jouw festivalzomer…

“Ja, crazy, niet? Ik kijk er zo hard naar uit. In mei en juni was ik nog even in Nederland en Frankrijk, onder meer op Vestrock in Hulst en Les Étoiles in Parijs, maar nu komt de zomer echt op gang. Mijn programma zag er sowieso al geweldig uit, maar enkele maanden geleden kreeg ik ook nog het bericht dat ik naar het Engelse Glastonbury mocht afzakken. Wow, enkel de legendarische naam van het festival geeft me al ongelofelijke vibes.”

 

Ik geniet met volle teugen, maar als je mij naar de ideale zomerse omstandigheden vraagt, dan zeg ik je meteen ‘zee, strand en de vriendinnen’!

 

The sky is the limit. Bij ons trap je jouw zomer af op Rock Werchter.

“Klopt. Zó zalig. Ik open er op de main stage op vrijdag 30 juni. Het wordt mijn eerste keer Werchter. Ooit stond ik er al eens geprogrammeerd, maar toen gooide een blindedarmontsteking roet in het eten. Dat was echt balen toen. Ik was net twintig geworden en gevraagd voor Rock Werchter. Dan moeten afzeggen, dat wil je niet meemaken.”

 

Een reden te meer om er nu een megaparty van te maken?

“Dat mag je wel zeggen. Mijn producers en ik hebben meer dan twee jaar aan ons debuutalbum gewerkt. Dat is keihard werken binnen de muren van een studio. We zijn zo blij dat we het resultaat eindelijk kunnen delen met het publiek. Niets zo mooi om aan het begin van de zomer het eigen Belgische publiek eens lekker te trakteren op een knalfeestje!”

 

En nadien gaat het gewoon van het ene grote podium naar het andere: Woo Hah, Couleur Café, Les Ardentes, Cactus Festival, Suikerrock, Lokerse Feesten, noem maar op.

“Ik moet zelf regelmatig mijn eigen Facebookpagina checken om het overzicht te bewaren! Het wordt ongetwijfeld vermoeiend, maar supercool. Het is in ieder geval zowel voor mezelf als voor mijn bandleden een unieke ervaring, omdat we nog nooit echt getourd hebben met een volledige liveband. Vroeger was het enkel DJ Ephonk, DVTCH NORRIS en mezelf on stage. Spannend!”

 

En is dat dan voor jou meteen de ideale zomer? Of mag het eigenlijk wel iets rustiger zijn?

“Je gaat mij niet horen zeggen dat ik hier niet met volle teugen van geniet. Maar als je mij naar de ideale zomerse omstandigheden vraagt, dan zeg ik je meteen ‘zee, strand en de vriendinnen’! Dat mag wat mij betreft de Belgische kust zijn, maar ook Nederland of verder weg in het buitenland. Gewoon hopen op lekker weer en dan de verkoeling van het water opzoeken. Een ijsje erbij, meer moet dat niet zijn. De zomer associeer ik hoe dan ook met vakantie: spontaan muziek maken, jammen, sporten en met vrienden afspreken.”

 

Denk je dat dat deze zomer voor jou ook gaat lukken?

“Het zal wel moeten! Anders haal ik september niet... (lacht) Goed plannen is de boodschap. Binnenkort staat er alvast een geweldig feestje gepland: een van mijn allerbeste vriendinnen studeert af als kapster. Dat staat in ieder geval met stip in mijn agenda. En daarnaast is er ook altijd tijd voor een wellnessweekendje met de mama. Je ziet: ook voor haar moet er water in de buurt zijn!”

 

Je zei daarnet dat lekker weer en water voor jou volstaan in de zomer. Heb je toch stiekem geen favoriete plek in Europa waar je altijd naartoe zou kunnen gaan?

“Ja, als ik heel eerlijk moet zijn, gaat er toch maar weinig boven Barcelona. Een stad waar je alles hebt: zon, zee, strand, shoppen, cultuur en lekker eten. Barcelona roept een heerlijk siëstagevoel op, maar eigenlijk ben ik vooral altijd benieuwd naar de architectuur, naar de impact van de gebouwen op de mens. Ik bekijk ook altijd op voorhand wat er te zien is en ga daar dan heel bewust naar op zoek. Het strand van Barceloneta is super, maar de statige huizen langs de Ramblas zijn nog impressionanter.”

 

Je hebt ondertussen al behoorlijk wat rondgereisd. Wat is je lievelingsplek buiten Europa?

“Nagoya in Japan was een heerlijke ervaring. Een havenstad, net als Antwerpen. Ook weer vlak bij het water dus. Ik trad er ooit op met verschillende andere Belgische artiesten tijdens het Belgian Beer Weekend. Hele leuke sfeer daar, een ideale mix tussen de vibes van de stad en de rust die de verschillende oosterse tempels uitstralen. Ik werd er helemaal zen.”

 

En als je terug in België bent, waar ga je dan zeker heen?

“Omdat we het album in een studio in Dendermonde hebben gemaakt, woon ik er ondertussen ook. Ik voel me goed in Dendermonde en ik woon er graag, maar een zomer zonder de terrasjes van de Dageraadplaats in Antwerpen, dat kan ik me eerlijk gezegd niet voorstellen. Dat is voor mij echt chillen: samen met vrienden fun beleven op een zomerterras in de stad waar ik ben opgegroeid.”