Met Equal Idiots trappen we de zomer alvast op een heel mooie manier af door voor het eerst te spelen op Rock Werchter. Zowel voor Pieter als voor mezelf betekent dat heel wat. Rock Werchter is immers de reden waarom wij ooit met muziek zijn begonnen. Nadat we het festival in 2009 voor het eerst bezochten, zijn we samen muziek beginnen te maken en ook de jaren nadien zakten we telkens opnieuw met een groep vrienden naar Werchter af om het begin van de zomer te vieren. Zelf op het podium van dit festival staan, is altijd een droom geweest. Daarom beschouwen we dat nu al als hét hoogtepunt van de komende zomer.

Daarnaast zullen we natuurlijk ook nog op andere festivals spelen, maar die liggen nog niet allemaal vast. Waarschijnlijk zullen we ook in Nederland te zien zijn. We bereiden ons alleszins voor op enkele drukke zomermaanden met veel optredens. Live optreden is immers wat we het liefste doen. Zeker op zomerfestivals hangt er altijd wel een speciale sfeer. Toch zullen we deze zomer iets minder optredens doen dan verleden jaar. We zullen immers ook beginnen te werken aan nummers voor een nieuw album.

 

Vakantie

 

Uit mijn jeugd zijn het vaak de eenvoudige zaken die me het meest zijn bijgebleven.

 

Ik ben al jaren actief als leider bij ‘De Plussers’, een jeugdbeweging in mijn thuisstad Hoogstraten. Begin juli gaan wij normaal altijd op kamp, maar dit jaar valt dat samen met Rock Werchter. Het is dus jammer genoeg niet zeker dat ik er deze keer bij kan zijn. Het is nochtans ieder jaar weer enorm leuk om een samenhorigheidsgevoel te zien ontstaan en ‘s avonds samen aan het kampvuur te zitten. Meestal ga ik tijdens de zomer ook met mijn vriendin of ouders op reis, alhoewel dat de afgelopen jaren wel altijd een vrij korte reis was. De vele optredens met Equal Idiots maken een lange vakantie immers onmogelijk. Daarnaast vind ik het superleuk om bij mooi weer gewoon een terrasje te gaan doen.

In september zijn we bovendien voor de tweede keer op rij met Equal Idiots aanwezig op Route du Soleil. Dat is een jongerenvakantie in de buurt van Barcelona met allerlei activiteiten en optredens. Hier zullen we net zoals vorig jaar een week verlof aan koppelen voor onszelf en onze hele entourage. Tijdens dat verlof hangen we vooral veel aan het zwembad om te bekomen van de zware zomer. Ik verbrand echter nogal vrij snel. Soms kan ik dus moeilijk overweg met bestemmingen waar er té veel zon is, maar dat is natuurlijk een luxeprobleem.

 

De leukste herinneringen

Mijn ouders namen ons als kind elke zomer mee op verlof. Zo gingen we bijvoorbeeld samen met onze familie meerdere keren kamperen in het Zuiden van Frankrijk. Ook maakten we tijdens de zomer regelmatig een fietstocht in de Kempen, om dan ergens halverwege te stoppen om een ijsje te eten of een terrasje te doen. Dat zijn heel eenvoudige dingen, maar het zijn wel net die zaken die me het meest zijn bijgebleven.