School is Cool is back in town. De groep staat als vanouds weer voor een hete zomer. Naar welk optreden kijk je nu al uit?

“Het begin van de zomer roept alvast veel nostalgie op. Op 24 juni staan we op Genk on Stage en dat is wat mij betreft een van de allerbeste gratis festivals in ons land. Het is ondertussen alweer vijf jaar geleden dat we er gespeeld hebben, maar ik heb er zeer goede herinneringen aan: gezellig en bijzonder sfeervol.

 

Jullie hebben een stevige livereputatie. Als geen ander laten jullie de temperaturen fors stijgen. Heb je een tip om op tropische momenten het hoofd koel te houden?

“Watermeloen! Ik ben een grote fan van de klassieke groen-rode watermeloen. Ik teer daar eigenlijk heel de zomer op. Als het warm is, moet ik koud water vermijden omdat dat de stem afkoelt. Je kunt geen betere ersatz bedenken dan watermeloen.”

 

Je agenda is de komende maanden alweer behoorlijk gevuld. Heeft de zomer ook vakantie in petto?

“Een bezoekje aan Zuid-Spanje staat alleszins op de planning. Onze drummer woont namelijk in Málaga, in het broeierige Andalusië. In het najaar ga ik ook zeker met mijn vriendin naar Italië, al moeten we de exacte locatie nog prikken.”

 

Is het zuiden een must voor jou als het op vakantie aankomt?

“Helemaal niet. Ik heb bijvoorbeeld prachtige herinneringen aan de reizen die ik met mijn ouders in Schotland gemaakt heb. Die typische Keltische plekken die je daar kunt bezoeken zijn ronduit fantastisch! Ook de hele Noord-Amerikaanse oostkust sla ik niet af. In de eerste plaats de VS, met New York en Boston uiteraard, maar vergeet vooral Canada niet. Wat een prachtige natuur heb je daar, zeg. Maar ook steden als Montréal en Toronto zijn echt de moeite waard.”

 

Ben je ook te vinden voor een vakantietripje in eigen land?

“Absoluut. Je mag mij altijd een tripje naar de Ardennen voorschotelen. Onlangs was ik in Bouillon. Geweldig toch, een beetje vergane glorie en dan die heerlijke diepe dalen in de omgeving. Een perfecte combinatie om te ontspannen.”