Wat is er dit jaar nieuw bij Music For Life?

Eva: “Michèle onder andere!”

Michèle: “Inderdaad! Ook de opstelling van het terrein zal wat wijzigen. Verder blijft het principe in grote lijnen hetzelfde: iedereen kan een actie organiseren ten voordele van een zelfgekozen goed doel en wij staan als presentatoren ten dienste van hen.”

Eva: “Dit jaar organiseren we in The Flame naast concerten van een reeks topartiesten voor het eerst ook twee Party For Life-feesten. De mensen gaan op die avonden wat langer kunnen blijven plakken.”

Otto-Jan: “Daarnaast heeft Jeroom dit jaar speciaal voor De Warmste Week inpakpapier ontworpen. Dat kan je dan gebruiken om je kerstcadeaus mee in te pakken, maar je steunt er meteen ook alle goede doelen van De Warmste Week mee.”

 

Michèle en Otto-Jan, voor jullie is dit de eerste keer als presentator van Music For Life. Hoe kijken jullie ernaar uit?

Michèle: “Met heel veel spanning! En misschien ook zelfs wat zenuwen. Bij Otto-Jan zal dat niet het geval zijn, die man is gemaakt…”

Otto-Jan: “Ik ben inderdaad gemaakt.”

Michèle: “We hebben er in ieder geval ongelofelijk veel zin in. Music For Life is één van de mooiste projecten waar je aan kan meewerken, zeker als radiomaker. Het is de Mount Everest van de radio!”

 

Eva, jij bent nu de vrouw met ervaring. Wat is jouw raad aan de twee nieuwkomers om de week te overleven?

Eva: “Eigenlijk heb ik geen raad. Ik heb hen gezegd dat ze het gewoon op zich af moeten laten komen. Dat ga ik ook opnieuw doen. Ik zie mezelf zeker niet als de meest voorbereide en ingewerkte presentatrice. Dit jaar zal het weer even spannend zijn en ben ik toch ook weer wat zenuwachtig. Ik geloof er in ieder geval in dat het weer een fantastische editie wordt.”

 

Linde organiseert dit jaar een eigen actie. Wat is het verhaal daarachter?

Music For Life is één van de mooiste projecten waar je aan kan meewerken, zeker als radiomaker.

Eva: “Linde kiest voor een zelfgekozen goed doel: Coda vzw, een centrum gespecialiseerd in palliatieve zorg. Die thematiek ligt haar nauw aan het hart na de dood van haar grootmoeder. Bij Coda vzw kunnen patiënten in een huiselijke sfeer hun laatste momenten beleven. Linde zal daarom een week lang geld inzamelen door datgene te doen wat voor haar het moeilijkste is: zwijgen. Het mooie aan Music For Life is net dat zulke kleine vzw’s eens in de spotlights worden geplaatst.”

Otto-Jan: “Het is natuurlijk ook voor ons een groot geschenk dat ze eens even zwijgt!”

 

Wat zal volgens jullie de grootste uitdaging zijn?

Otto-Jan: “Ik zal me voor het eerst moeten laten zien en horen als een man met een…”

Eva en Michèle: “…hart en emoties!”

Otto-Jan: “Inderdaad, maar ook als een degelijk radiomaker. Tot nu toe was alles wat ik deed nogal freewheelend. Daarnaast is het voor mij altijd een uitdaging om op tijd te zijn, maar dat vormt nu geen probleem aangezien we vlak achter de studio slapen.”

 

Wat is jullie eindejaarsboodschap?

Eva: “De mensen moeten beter beseffen wat wij hier allemaal hebben en mogen zich niet zo bang laten maken. Daardoor kunnen we gerust ook eens denken aan andere mensen die die luxe niet hebben.”

Otto-Jan: “Ik vind gewoon dat iedereen eens rustig moet ademen. Dan komt het wel goed.”

Michèle: “We moeten er tot slot ook over waken dat de zuurtegraad niet nog verder stijgt. Wees lief voor elkaar!”