In welke zin is Music for Life een deel geworden van de kersttraditie?

Linde: “We merken dat voor veel van onze luisteraars Music for Life onlosmakelijk verbonden is met Kerstmis. Ook deze keer kregen we bij de lancering weer heel wat opmerkingen dat de kerstperiode nu écht kon beginnen!”

Bram: “Bovendien past de titel ‘De Warmste Week’ goed bij de warmte en gezelligheid die typisch is voor Kerstmis.”

Eva: “Music for Life gaat ook uit van het principe ‘iedereen zorgt voor iedereen’. Dat past mooi bij de kerstgedachte.”

Wat is er nieuw dit jaar?

Linde: “Bram Willems! We krijgen weer een vent in onze iglo. En er komt een reuzenrad!”

Bram: “Iets meer testosteron inderdaad! Maar het belangrijkste blijven toch de mensen die allemaal een actie organiseren voor een zelfgekozen goed doel. Het zijn immers deze mensen, samen met iedereen die een plaat aanvraagt, die Music for Life maken tot wat het is. Daarnaast zal er ook dit jaar weer iedere dag een liveconcert plaatsvinden in ‘The Flame’, ten voordele van een goed doel dat de artiesten zelf hebben gekozen.”

Eva: “Bovendien is er dit jaar ook een ‘Warmathon’ in Brussel, naast die van Hasselt, Leuven, Antwerpen, Gent en Brugge.”

Wat denken jullie dat dit jaar de grootste uitdaging zal zijn?

Linde: “De vermoeidheid blijft onze grootste vijand, maar tegelijk ook niet. We zagen er dan wel soms over, maar het maakt ons in zekere zin wel nóg gevoeliger voor de pret en de emoties die komen kijken bij deze actie.”

Eva: “Er staan trouwens iedere dag weer ongelofelijk veel mensen voor ons die zich vaak een heel jaar hebben ingezet voor hun goed doel. Dat creëert een boost van adrenaline en warmte die de vermoeidheid volledig onderdrukt!”

Linde: “Dat voelen we trouwens ook al in de aanloop naar die Warmste Week. We worden echt gedragen door alle mensen die zelfs nog voor de start al laten weten waar ze mee bezig zijn, en die ons via allerlei spontane bijdrages tonen hoezeer dit leeft. Music for Life zorgt voor een enorme golf van solidariteit, en wij zijn het glijmiddel dat daar tussen loopt.”

Eva: “Ieder jaar weer staan we met onze mond vol tanden te kijken tot wat mensen in staat zijn.”

Hoe brengen jullie de kerstdagen na Music for Life door?

Bram: “Linde en Eva hebben me aangeraden om vooral rust in te bouwen tijdens de kerstperiode. Ik zal Kerstmis dus gewoon doorbrengen bij mijn vrouw, kinderen, broer en ouders.”

Eva: “Ik ga net als vorig jaar naar Zeeland, waar mijn ouders een huisje hebben gehuurd. Gewoon lekker samen eten en daarna slapen als een marmot, want het is er best stil. Ik slaap er minstens veertien uur die eerste nacht. De dagen daarna zijn wel zalig, omdat ik dan nog steeds in de roes ben van de hele actie en kan terugblikken op alles wat er ons in die intense dagen is overkomen.”

Linde: “Eerst vier ik kerst bij mijn ouders en broer, en daar zal ik dan vrij snel in slaap vallen. Daarna vertrek ik met lief naar Zweden onder het motto ‘Het kan altijd kouder’.”

Wat is jullie eindejaarsboodschap aan onze lezers?

Eva: “Zorg goed voor elkaar! En ik bedoel dan niet enkel voor je vrienden en familie, maar ook voor mensen die je gewoon kruist en misschien nog niet kent.”

Bram: “We moeten inderdaad proberen om meer samen te leven, in plaats van naast elkaar.”

Linde: “Er wordt vandaag heel veel gedacht in termen van ‘wij’ vs. ‘zij’, en dat moet anders!”