Voorloper binnen dit gebied is Brit Petfood, dat bewijst het uitgebreide gamma van voeding dat de producent aanbiedt voor onze trouwe viervoeters.

Natuurlijke ingrediënten

Als producent van voeding, snacks en supplementen voor onder andere honden, katten, knaagdieren en konijnen, staan de gezondheid en het welzijn van de dieren centraal bij Brit. Brit Care is bijvoorbeeld één van de voedingslijnen waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van soja, tarwe en conserveringsmiddelen. De selectie van de bestanddelen van de voeding wil voedselintoleranties voorkomen en de dieren beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Verschillende voedingsbehoeften

Brit leert ons ook dat de voedingsbehoeften van dieren afhankelijk zijn van hun ras, gewicht, grootte, karakter en levensfase. Dit is iets waar het merk sterk op inspeelt door bijvoorbeeld het voorzien van speciaal ontwikkeld hondenvoer. Het “Petit” gamma focust zich op de voedingsbehoeften van kleinere hondenrassen met een kleine maag, lange levensduur en korte spijsvertering. Daarnaast werd het “Premium” gamma leven ingeblazen, waarbij 400 hondenrassen onderverdeeld werden in tien groepen volgens leeftijd en gewicht. 

Carnivoor karakter

Rekening houdend met het aangeboren carnivoor karakter van honden en katten, werd ook de “Carnilove” formule ontwikkeld. Hierbij is er een hoog gehalte van vlees aanwezig in de maaltijden om een antwoord te bieden aan de natuurlijke behoeften van de dieren aan vlees. Brit wijst zijn consumenten erop dat vanuit een anatomisch perspectief, onze huisdieren voedsel van dierlijke oorsprong zeer gemakkelijk verteren.  Bovendien vormt vlees een onmisbare bron van verschillende B-vitaminen en essentiële aminozuren voor de dieren.

www.brit-petfood.be.