Het grijze kattengrit, vervaardigd uit klei, is niet zo goed voor mens en milieu. De korrels zijn vaak gemaakt van bentoniet, een natrium-kleisoort. De stof die hieruit vrij kan komen is schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast is de klei niet afbreekbaar.

Wij somden alvast enkele redenen op waarom een ecologische kattenbak een goed idee is voor jou en je kat!

 • 100% biologisch afbreekbaar
  Er zijn verschillende soorten plantaardige vulling beschikbaar die 100% biologisch afbreekbaar zijn, zoals maïs, bietenpulp en hout. Zij oefenen een veel kleinere impact op het milieu uit. Kattengrit is niet afbreekbaar en komt op de steeds groter wordende afvalberg terecht.
 • Bepaalde houtkorrels worden vervaardigd uit duurzaam gerooide bomen
  Kijk goed naar de samenstelling en afkomst van de houtkorrels wanneer je in de supermarkt staat. Bepaalde houtkorrels zijn gefabriceerd uit een mix van bomen gegroeid in FSC-gecertificeerde bossen, wat het hout op zich al duurzaam maakt.
 • Gezonder
  Er zijn verschillende kattenbakvullingen op de markt die geen toegevoegde chemicaliën bevatten die onze gezondheid kunnen schaden. De ongezonde stof die vaak vrij komt uit het kattengrit, kan immers ingeademd worden door jou of je kat
 • Zuinig in verbruik
  Houtkorrels hebben een hoger absorptievermogen, waardoor je er minder van nodig hebt om je kattenbak mee te vullen. Duurzaam voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!
 • Minder transport
  De gemiddelde Nederlander zou jaarlijks 48 kg (*) kattengrit gebruiken. Er zijn 3 miljoen katten in Nederland, dus dat betekent 144 kg kattengrit, of 5877 vrachtwagens voor het vervoer. Stel dat elke Nederlander houtkorrels koopt, verbruiken zij slechts 84 kg houtkorrels per jaar. Dat zijn 3429 vrachtwagens.

(*) cijfers afkomstig van Milieu Centraal Nederland

Meer info? Ga naar http://peeweebelgie.be/