Uitwaaien

“Wil ik er even tussenuit met mijn honden, neem ik ze mee naar de zee. Het strand is ideaal voor hen, daar kunnen ze helemaal losgaan. Ik ga vooral in de winter wanneer er geen kat op het strand is, dan kan ik ze loslaten. Ik heb het er moeilijk mee dat honden altijd aan de leiband gehouden moeten worden. Ik begrijp dat er orde in de chaos moet zijn, maar een hond is geen beest om aan een leiband te houden. Zij moeten lopen, spelen en genieten van de natuur.”

“Ik merk wel dat stilaan meer hondvriendelijke gebieden worden gecreëerd in natuurparken, wat ik alleen maar kan toejuichen. Het maakt mij gelukkig te zien hoe die dieren genieten van de natuur.”

Saartje’s hondvriendelijke tips

“Ik ken ondertussen wel enkele leuke, hondvriendelijke adresjes in Nederland en België waar het zeker de moeite is om naartoe te gaan in je vrije tijd.”

Natuurgebieden

  • De Regte Heide ten zuiden van Tilburg: “Hier is een heel groot gedeelte waar je met je hond los mag lopen. Je komt ook telkens andere honden en baasjes tegen waar je een praatje mee kunt maken.”
  • De Sallandse Heuvelrug in Overijse: “Het park is ongeveer 35 km² groot, en je vindt er twee grote hondvriendelijke gedeeltes. Genoeg ruimte dus!”

B&B’s

  • De Maarle in Poppel: “De eigenaars hebben een heel terrein afgebakend voor honden, zodat zij vrij kunnen rondlopen. Bij aankomst krijgt je hond ook een snoepje ter verwelkoming.”
  • 15 inn in Olmen: “Een schapenboer baat deze B&B uit. Het hele terrein loopt vol met Border Collies, dus hondvriendelijk zijn ze zeker.”
  • Green Cottage in de Brabantse Kouters: “Een oude boerderij die helemaal is omgebouwd tot een multicultureel ingerichte, en hondvriendelijke B&B.”