- Behandel preventief

Wacht niet tot je een teek of vlooi ontdekt in de vacht van je huisdier, maar behandel je kat of hond preventief en volgens een vast interval. Zo voorkom je dat teken ziekten kunnen overbrengen en vlooien eitjes leggen in de omgeving van je huisdier en het daarna in meervoud aanvallen.

- Zomer én winter

Beperk de behandelingen niet tot het voorjaar en de zomer. Door onze permanent verwarmde huizen – en vanwege de klimaatsverandering – kunnen teken en vlooien het hele jaar overleven. Behandel je huisdier dus het hele jaar door om ongenode gasten te vermijden.

- Let op de dosis

Spot-on producten koop je voorverpakt in pipetten met de juiste dosis volgens de gewichtsklasse van je huisdier. Breng de volledige dosis aan en doe dat met de frequentie aangegeven op de bijsluiter, of eventueel sneller als je je huisdier vaker dan een keer per week wast. Gebruik je een spray, maak dan het juiste aantal verstuivingen volgens het gewicht van je huisdier.

- Breng het product correct aan

Breng spot-on producten rechtstreeks op de huid aan, bij voorkeur in de nek waar je huisdier er niet bij kan. Sommige producten moet je ook op de rug en de staart aanbrengen opdat ze zouden werken, maar dan loop je het risico dat je huisdier het gaat oplikken zodat het minder goed werkt. Masseer een spot-on product niet in, maar laat het product zich verspreiden. Sprays breng je juist wel over het hele lichaam aan: verstuif de juiste dosis op de haren en masseer het product goed in, bij voorkeur met handschoenen.