In winkels vind je ze om elke hoek maar ook thuis spot je ze steeds vaker in de badkamerkast.

Kokosolie gebruiken in je beautyroutine? Het is stilaan een trend aan het worden. Steeds meer it-girls en celebrities zweren dan ook bij de kokoshype. Maar waarom is kokosolie precies zo goed voor je huid?

Kokosolie bevat antioxidanten die helpen om de rimpels in je huid te verminderen. Ook is het goedje de perfecte natuurlijke moisturizer. Heb je een gevoelige huid? Dan kan ook kokosolie je een handje helpen. Het is namelijk bewezen dat kokosolie geschikt is voor alle huidtypen. Wist je trouwens dat kokosolie een multifunctioneel spul was, dat je voor verschillende doelen kan gebruiken?

Lipbalsem

Heb je last van gebarsten of droge lippen? Doe dan wat kokosolie op je lippen voor je naar bed gaat. Als je kokosolie regelmatig gebruikt, voelen je lippen na een tijdje zacht en gezond aan!

Make-up remover

Op zoek naar een natuurlijke make-up remover? Met kokosolie kan je snel en eenvoudig waterproof make-up verwijderen. Bovendien zorgt de kokosolie ervoor dat je huid gehydrateerd en gevoed blijft.

Haarmasker

Beschadigd haar? Met kokosolie kan je zelf je eigen haarmasker maken. Meng wat kokosolie bij je conditioner en masseer het mengsel goed in vanaf je wortel tot je haarpuntjes. Doe een douchemutsje aan en blaas de warmte in de muts met een fohn gedurende enkele minuten. Een halfuur laten inwerken, goed uitwassen met shampoo en klaar! Als je dit haarmasker elke week probeert, wordt de textuur van je haar voelbaar beter.

Huidbescherming

Je huid beschermen tegen de zon? Ook dat kan met kokosolie! Bovendien verbetert bij regelmatig gebruik de textuur van je huid. Voor je gezicht gebruik je best wel een hogere beschermingsfactor. 

Hydratatie voor de handen

Heb je zwakke nagels? Dan biedt kokosolie extra verzorging en dat niet enkel voor je nagels maar ook voor je handen. Doe elke avond voor je naar bed gaat wat kokosolie op je handen en nagels en laat goed inwerken. Droge handen en kapotte nagels zijn voortaan verleden tijd!

Hoe maak je kokosolie? Bij lage temperaturen is kokosolie een harde substantie, dat ook wel kokosboter genoemd wordt. Vanaf 24 graden Celsius wordt de boter echter vloeibaar. De kokosolie ruikt dus naar ‘echte’ kokos en is bovendien vrij van chemicaliën. Je beautyroutine is nog nooit zo snel en eenvoudig geweest!