Dat webwinkels de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen hebben is een understatement. Ze rijzen uit de grond als paddenstoelen en zijn ondertussen zo groot, volledig en talrijk geworden dat je er haast niet meer naast kunt kijken. Of kunt klikken, zeg maar.

Snel en gemakkelijk

Het allergrootste voordeel van online winkelen is de tijd die je ermee bespaart. Je kunt thuis of vanop je werk in een paar minuten tijd je hele winkelkar gevuld hebben, die je dan enkele dagen later thuis geleverd krijgt. Webshops zijn 24/24 uur geopend, je hoeft je dus niet meer naar de winkel te haasten voor sluitingstijd. Andere voordelen? Niet meer met zware zakken sjouwen, geen lange wachtrijen aan de kassa én niet meer door weer en wind naar buiten om die tube tandpasta te halen. Sommige webwinkels zijn trouwens zo snel dat wat je vandaag voor 23 uur bestelt, morgen al geleverd wordt.

Groot aanbod

Van schoonmaakproducten tot tandenborstels, van hondenvoer tot afwasmachines en strijkijzers. Je kan het je zo gek niet bedenken of je vindt het wel in een webshop. Het online aanbod is vandaag pakken groter dan het aanbod in de winkel. Je vindt op het net al je vertrouwde producten terug, maar ook enkele unieke parels die niet in de winkels liggen.

Goe-goe-goedkoop!

Hoe je het ook draait of keert, online winkelen is gewoon goedkoper. Je kunt prijzen tegen elkaar afwegen, en het net afschuimen naar de goedkoopste versie. Daarnaast vind je online altijd wel ergens een promotie. Heb je voldoende in je winkelwagentje, worden de producten meestal ook nog eens gratis geleverd aan huis of een afhaalpunt.

Groepsaankopen

Een ander fenomeen dat aan populariteit wint zijn groepsaankopen. Verschillende webshops verkopen hun producten in grote aantallen tegen een voordelige prijs. Zo kan je bijvoorbeeld met je familie of vrienden de krachten bundelen, en grote aantallen van een bepaald product aankopen, vaak tegen de helft van de winkelprijs.

Aan huis

Sommige webwinkels doen dan weer net dat ietsje extra, en sturen hun verkopers de baan op om bij jou thuis hun webwinkel voor te stellen. Geïnteresseerd? Dan kan je je meteen registreren. Toch niet overtuigd? Geen probleem, er wordt geen enkele aankoopverplichting opgelegd.

Je leest het: online winkelen is snel, makkelijk, goedkoop én gewoonweg leuk. Waarom zou je dus nog naar de supermarkt gaan op die helse zaterdagnamiddag?