> Verhalen in museum den Ast

Een museum gevuld met verhalen over de geschiedenis van mouterij Van Roye en Halle als bedevaartsoord en stad van feesten en tradities. Geniet met het hele gezin van een leuk museumspel en ontdek het museum met al je zintuigen via allerlei doe-opdrachten. Kruip in de huid van een bedevaarder en voel hoe het was om op klompen te lopen. Of trek je zoals een echte Hallenaar liever een carnavalskostuum aan ?

 

> Wandelroutes

Ontdek het industriële verleden van de Zennevallei via een interactieve wandelroute met fotozoektocht (tot september 2017). Elke vrijdag in augustus kan je via een vaartocht het erfgoed ook vanop een boot verkennen. Wie niet wil wandelen, kan ook gewoon in Halle terecht voor een gezellige winkelervaring.

 

> Shoppen in Halle

In het centrum van Halle kan je rustig kuieren door autovrije winkelstraten vol mooie boetieks. Het startschot van de solden wordt gegeven tijdens een grootse braderie van 22 tot 25 juni. Wie liever snuistert tussen allerlei spulletjes kan terecht op één van de marktjes die Halle rijk is. Na al dat gewandel en geshop krijg je natuurlijk dorst en wat is er fijner dan de dag te eindigen met een heerlijk fris biertje in de hand.

 

> Aperitief @ Brouwerij Boon

De ideale plek om het verhaal achter dat biertje te ontdekken. In juli en augustus kan je hiervoor elke woensdag terecht bij Brouwerij Boon voor een individueel bezoek, uiteraard eindigend met dat heerlijk fris biertje in de hand. Schol!

 

Voor meer informatie over museum den Ast, ga naar www.denasthalle.be