Françoise Benoit, ontwikkelaar bij Inmare Cosmetics, geeft enkele belangrijke tips.

Bescherming tegen de zon

“Eerst en vooral is een goede bescherming tegen de zon essentieel. Nog te vaak wil men ‘natuurlijk bruinen’, maar dat is zeer gevaarlijk. Je moet je maximaal beschermen met een hoge factor zonnecrème, en je regelmatig opnieuw insmeren. Doe je dat niet, dan zal de zon je huid onherstelbaar beschadigen, haar stevigheid aantasten en zorgen voor hydratatieproblemen. Als je je ieder uur opnieuw insmeert, dan ben je nog maar voor 90% beschermd tegen huidkanker”, opent Benoit.

Door het jaar heen

“Om je huid bijkomend te beschermen mag je vanaf 30 jaar starten met een antiaging product, maar niet sneller. Als je jonger bent, is je huid immers nog sterk genoeg en heeft het nog geen effect. Een hydratatiemiddel mag dan wel weer. Ben je tussen 30 en 40 jaar, dan volstaat éénmaal per dag insmeren met een antiaging product. Vanaf 40 jaar mag het zowel ’s ochtends als ’s avonds. Best gebruik je producten uit hetzelfde gamma, omdat deze doorgaans zijn ontwikkeld om elkaar optimaal aan te vullen. Het duurste product is niet noodzakelijk het beste, iedere huid is anders. Daarom laat je je beter bijstaan door een betrouwbare experte”, aldus Benoit.

Meer dan gezicht alleen

Benoit gaat verder: “Vaak vergeten Europese vrouwen dat schoonheid verder gaat dan het gelaat alleen. Het is belangrijk dat je je hele lichaam verzorgt en beschermt. Net zoals bij het gelaat gebruik je best voor het volledige lichaam producten die de onderhuidse aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Wanneer je tijdens de zomer in de zon bent geweest, smeer je je ’s avonds ook best volledig in met een hydraterende crème. Olie smeren is dan weer slecht, omdat het je poriën verstopt.”

Kooptips

“Het aanbod aan cosmeticaproducten wordt alsmaar ingewikkelder. Heel wat producenten beweren bepaalde ingrediënten te gebruiken, maar vaak zijn dat maar minimale hoeveelheden die onvoldoende zijn om een effect te hebben. Bovendien zijn de winstmarges vaak te hoog. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar echte ontwikkelaars die de juiste en vernieuwende ingrediënten gebruiken, en daarvoor ook een correcte prijs vragen.

Heeft een product geen effect voor jou, zoek dan verder. Ieder huidtype is anders, en dus laat je je best bijstaan door een experte met de nodige wetenschappelijke kennis. Bovendien volstaan één goed potje voor je gelaat en één potje voor je lichaam. Geen nood dus om tijdens je reis een arsenaal van tien verschillende producten mee te sleuren”, besluit Benoit.