1. Balaton Sound Festival – Zamàrdi, Hongarije

Wie houdt van feesten aan het water, kan begin juli aan het Balatonmeer terecht bij het elektronische muziekfestival Balaton Sound, dat jaarlijks heel wat jonge Europeanen trekt. Vier dagen en nachten lang kunnen festivalgangers er genieten van meer dan 100 dj’s. Zomerse temperaturen, zwoele briesjes en talrijke eettenten en bars maken van Balaton Sound overdag een chill-zone en ’s nacht dé partyplek bij uitstek.

2. Barrakud – Corfu, Griekenland

Corfu is niet enkel een vakantie-eiland maar ook een festivaleiland! Eind juli vindt daar Barrakud plaats, een house- en technofestival met een tropische touch. De unieke locaties waar de muziek door de luidsprekers galmt, zijn een streling voor het oog.  

3. Sziget Festival – Boedapest, Hongarije

Een klassieker in het rijtje van buitenlandse festivals. Elk jaar in augustus wordt de Hongaarse hoofdstad zeven dagen lang omgetoverd tot een muziekparadijs. Zowel rock, dance, electro, funk als wereldmuziek vliegen je er om de oren en dat op meer dan zestig podia. Naast muziek, staat Sziget ook gelijk aan theater, kermis, kunst, winkels en talrijke restaurantjes.

4. Creamfields – Cheshire, Groot-Brittannië

Tussen Liverpool en Manchester vindt jaarlijks het dancefestival Creamfields plaats, een gevestigde naam onder de Britten. Drie dagen lang kan je er genieten van spectaculaire visuals, dj-sets en live-acts. Lijkt Groot-Brittannië je niet meteen a place to party? Geen paniek want je vindt het Creamfields label over de hele wereld, van Abu Dhabi tot Peru.

5. Outlook Festival – Pula, Kroatië

Begin september verandert het anders rustige Pula aan de Adriatische kust in een groot ‘bass music en soundsystem cultuurfestival’. Afgezonderd van de buitenwereld, in een verlaten Romeins fort biedt dit festival vier dagen lang een uitgebreid muziekaanbod, van dubstep tot grime. 11 podia, alternatieve muziek en een verbod op slippers of sandalen, het Outlook Festival is zonder twijfel een unieke ervaring!