Seppe Somers (24 jaar) ging vorig jaar voor drie weken op taalreis naar Liverpool.

“Waarom ik voor deze reis koos? Enerzijds om aan mijn Engels te werken, maar anderzijds ook omdat ik er even tussenuit wilde. Een taalreis was voor mij dé ideale manier om even alleen op reis te gaan en toch ook iets bij te leren.”

Lovely Liverpool

“Oorspronkelijk wilde ik naar Manchester, maar toen dit volzet bleek koos ik voor Liverpool. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk voor deze locatie gekozen heb.”

“Je kunt Liverpool vergelijken met een aangename, mooie stad zoals Antwerpen of Gent. Het is een bruisende studentenstad waar alles goed bereikbaar is te voet of met het openbaar vervoer. Maar ook het nachtleven en de samenhorigheid van de studenten zijn er bijzonder.”

“Ik verbleef in residentie ‘The Arch’ waar plaats was voor ongeveer 75 studenten uit onze school. Er wordt veel voor studenten geregeld door de partnerschool. Wij konden bijvoorbeeld voetbaltickets krijgen aan een goede prijs en tijdens de weekends op uitstap naar onder meer Manchester, York en Leeds. Maar ook tijdens de week werd er veel geregeld. Liverpool is de stad van The Beatles trouwens, je vindt er dus een heleboel activiteiten gelinkt aan de groep zoals musea en live-optredens. En alle musea in Liverpool zijn gratis. Vervelen doe je je dus sowieso niet.”

How now brown cow

“Mijn Engels is er gedurende die drie weken goed op vooruit gegaan. De cursussen voor studenten met een kort verblijf zijn vooral gericht op het voeren van conversaties dus daarin heb ik grote stappen gezet. Daarnaast ben je natuurlijk verplicht de taal constant te spreken terwijl je daar zit, je kunt niet snel even overschakelen op Nederlands. En maak je eens een foutje is dat niet erg, daar leer je ook uit.”

Multiculturele mix

“Mijn klasgenoten kwamen uit alle hoeken van de wereld: Madagaskar, Peru, Japan, Italië, Spanje, en ga zo maar door. Wanneer je voor het eerst aankomt op zo’n taalreis ken je niemand maar 99% van de mensen staat daar open voor nieuwe vriendschappen; je legt erg snel banden.”

“Ik heb nu nog steeds contact met de vrienden die ik daar maakte, zo zat ik met mijn Italiaanse vrienden nog berichten te sturen tijdens de match België-Italië (lacht). Ik wil hen binnenkort graag eens bezoeken en zij komen ook deze richting uit.”

Aanrader

“Het leuke aan dit soort reizen is dat je de lokale omgeving leert kennen als bewoner en niet als toerist, zo krijg je plaatsjes te zien die toeristen niet meteen ontdekken en maak je kennis met locals. Je leert ook handige zaken zoals welke taxi het goedkoopst is of waar je best naar de supermarkt gaat.”

“Ik heb me geen minuut verloren gevoeld en wil sowieso in de toekomst nog eens zo’n taalreis maken. Misschien zal ik deze keer wat verder gaan, naar Nieuw-Zeeland of Australië bijvoorbeeld.”