Je presenteerde We’re going to Ibiza. Wat vind je zelf van dat vakantieoord?

Ik vind het een ontzettend leuke bestemming. Ibiza biedt zoveel meer dan de clubs met een feestend jong volkje. Ik hou van de kiezelstrandjes in de verscholen baaitjes of fietsentochten door de sinaasappelboomgaarden. Als ik ergens ben, wil ik niet het gevoel hebben dat ik iets gemist heb. Daarom ga ik graag naar eilanden: op een bepaald moment ben je daar ook effectief rond. (lacht)

Waar gaat de reis dit jaar naartoe?

We zijn volop aan het verhuizen, dus concrete plannen zijn er niet. Maar we trekken er sowieso nog op uit. Reizen is zuurstof voor mij: nieuwe indrukken zorgen voor creativiteit. En wie andere landen bezoekt, krijgt vanzelf respect voor alles en iedereen

Zon, zee en zand hebben dan weer weinig respect voor huid en haar. Hoe verzorg jij je?

Ik verbrand makkelijk, dus ik smeer altijd met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Daar bespaar ik niet op. Maar verder wil ik op vakantie niet te veel gedoe: ik draag geen make-up. Een ontspannen snoet en de zon maken je vanzelf mooi.

Doe je ook wel eens vakanties in eigen land?

Voor een vakantie dichtbij huis zullen we eerder naar Nederland trekken. De Zeeuwse kust leent zich prima tot een kampeertripje. Mijn ouders hebben die voorliefde voor kamperen erin gestopt en het is er nooit meer uitgegaan. Met mijn blote voeten door het gras woelen en in het midden van de natuur ontwaken …

Dat is iets helemaal anders dan de stad waarin je woont. Hoe geniet je thuis van de zomer?

Ik hou er enorm van om te gaan picknicken op Linkeroever: een wijntje drinken met zicht op de Schelde en de fameuze Antwerpse skyline. (lacht) Of barbecueën in het park. Het liefst nog à l’improviste.

Wat zijn de ingrediënten van zo’n impulsief georganiseerd tuinfeest?

Onze meeneem-barbecue, een lekker stukje vlees en in allerijl opgetrommelde vrienden. Iedereen brengt wat mee en dan volop proeven uit elkaars Tupperwaredozen. Meer is er niet nodig voor het ultieme vakantiegevoel!