En hoe zorgen we ervoor dat onze kamerplanten het best ‘hun ding’ doen? Meer uitleg door Pieter Krauch, Greenius bij Viano.
 


Pieter Krauch“Groene kamerplanten zijn de beste bron om op een natuurlijke manier de luchtkwaliteit in je woning te optimaliseren. Ze reguleren de luchtvochtigheid, nemen slechte stoffen in de lucht op en zetten deze om naar gezonde frisse lucht. Hierdoor krijg je minder verkoudheden én voel je je energieker en gelukkiger!”

“Fleur je huiskamer dus op met gezonde groene kamerplanten. Kies daarbij vooral iets dat je zelf graag ziet en wat je instant happy maakt. Wanneer je je plant gekozen hebt, verdient deze de beste voeding zodat hij de lucht in je woning optimaal kan zuiveren.”
 

Volledige NPK-waarde
 

“De beste voeding voor je kamerplant bestaat uit een meststof die een volledige NPK-waarde bevat. Het voeden van je plant met een volledige meststof + magnesium (voor de groene kleur) onder vloeibare vorm is een surplus omdat deze de voedingsstoffen zo sneller kan opnemen.”

Er komt bij de verpakkingen van bio wateroplosbare meststoffen geen plastic aan te pas.
 

“Hiervoor adviseren wij de wateroplosbare meststof ‘Groene Kamerplanten’. Deze bio wateroplosbare meststof bevat de uitzonderlijk hoge NPK-waarde 10-3-4+2, waarbij je één wateroplosbaar zakje doseert in een liter water om evenveel vloeibare plantenvoeding te bekomen. Wij garanderen zo een gezondere groene kamerplant die jouw woning gezonder maakt.”
 

De voordelen van bio wateroplosbare meststoffen
 

“Wateroplosbare meststoffen bevatten een hogere concentratie voedingsstoffen die afgestemd werden op hun gebruikstoepassing. Ze zijn hierdoor krachtiger dan bio vloeibare meststoffen. Bio wateroplosbare meststoffen bevatten bovendien een volwaardige NPK-samenstelling en magnesium en zijn hierdoor vollediger dan bio vloeibare meststoffen, die dat niet hebben.”

“Bij de voorgedoseerde variant van bio wateroplosbare meststoffen doseer je één wateroplosbaar zakje van vijf gram in een liter water. Maatbekers en vlekken zijn dus verleden tijd. Daarnaast komt er bij de verpakkingen van bio wateroplosbare meststoffen geen plastic aan te pas. Je hebt dus ook geen plastic afval, wat een grote plus is voor ons milieu.”

“Wanneer je kiest voor de niet-voorgedoseerde wateroplosbare meststof steun je overigens samen met Viano een goed doel. Je herkent de Happy Bio meststoffen gelinkt aan een goed doel aan hun unieke naamgeving.”In samenwerking met: