Je hebt het vast wel al meegemaakt. Je bent je sleutels kwijt of ergens vergeten, je probeert tevergeefs de voordeur te openen terwijl je je handen vol hebt, je sleutelbos maakt scheuren in je broek- of jaszakken, je moet je huissleutel ergens verstoppen om iemand te kunnen binnenlaten terwijl je zelf niet thuis bent, enz. Hoewel klassieke huisdeursleutels zeker hun nut hebben, zijn ze vaak niet handig en veilig. Gelukkig bestaan er nu nieuwe technologieën die voorgoed komaf kunnen maken met deze ongemakken.

 

Toegang via je smartphone
 

Sleutelloze toegang maakt het mogelijk om je deur te openen met de smartphone. Je hebt dus geen traditionele huisdeursleutel meer nodig, waardoor het comfort én de veiligheid verhogen. Via Bluetooth wordt een verbinding tussen het slot en je smartphone tot stand gebracht. Een in de deurstijl geïntegreerde module controleert vervolgens of de persoon die de deur nadert toegangsrecht heeft.

Via de mobiele applicatie kan je instellen of de deur manueel - met een druk op de smartphoneknop dus - of automatisch dient te openen. Dankzij de uitnodigingsfunctie kan je ook andere personen toegangsbevoegdheid geven, permanent of voor een beperkte tijd. Dat is bijzonder handig voor de poetsvrouw, de oppas, de klusjesman, de thuisverpleegster,…

 

Veiligheid gegarandeerd
 

De veiligheid van deze sloten is uiteraard primordiaal. Gelukkig bestaat er vandaag dubbele AES 128-bit-encryptietechnologie waarmee deze systemen kunnen voldoen aan de hoogste veiligheidsvereisten. Enkel jij als beheerder kan het slot terug naar de fabrieksinstellingen omzetten. De digitale vergrendeling wordt bovendien elke 24 uren vernieuwd, al kan je dat interval ook zelf instellen.

Bij verlies van je smartphone kan een onbekende het wachtwoord voor het gebruikersaccount in de app onmogelijk wijzigen, noch kan deze persoon de module resetten naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor kan de toegang door onbekenden worden uitgesloten.