Meer uitleg door Kathy Maebe, Category Director Sanitary bij Van Marcke. 

  • Digitaal douchen

“Tot recent kenden we enkel de thermostaat en mengkraan. Momenteel vindt er echter een revolutie plaats binnen het douchegebeuren, waarbij digitale douchesystemen hun opmars maken. Dat houdt onder meer in dat je met voorprogramma’s kan werken. De bediening is digitaal en sommige systemen kan je vanop afstand of met je stem bedienen. Ook wij hebben intussen zo’n systeem geïmplementeerd, en merken dat veel mensen ervoor openstaan. Het biedt hen immers heel wat meer comfort en is gewoon ook leuk om te zien.”
 

  • Leve de kleur!

“Het kraanwerk, de doucheprofielen en accessoires zijn nu in diverse kleuren beschikbaar. Vroeger bestonden zij vooral uit chroom. Nu kiezen steeds meer mensen voor zwart, maar ook voor brons, koper,… Lavabo’s en opzetkommen waren in het verleden haast altijd wit, terwijl er ook daar vandaag heel wat kleurvariaties mogelijk zijn.”
 

  • Stalen frames

“Stalen frames zijn hot, vooral voor wat betreft badkamermeubelen. Hetzelfde framework zien we echter ook terugkomen in douchedeuren, glaswerk en zelfs op andere plaatsen in het huis.”
 

  • Kleinere badkamers

“De bebouwbare oppervlaktes in België worden kleiner. Deze trend zet zich al meerdere jaren door. Hierdoor wordt het alsmaar belangrijker om de ruimtes van een huis optimaal te benutten. Dat weerspiegelt zich uiteraard ook in kleiner wordende badkamers. Voor onze mensen is het dus een groeiende uitdaging om een maximaal comfort te verwerken in kleinere ruimtes. Producttechnisch trachten we hierop in te spelen met bad-douchecombinaties, optimalisaties van meubelen, verkorte toiletten, ondiepe meubelen, enz.”
 

  • Inloopdouche

“Steeds minder klanten wensen nog een bad. Ze kiezen daarentegen vaker voor een mooie, grote inloopdouche. Zulke inloopdouches starten vanaf een diepte van 1m40 en kunnen zelfs makkelijk tot 2m diep zijn. Vaak worden deze inloopdouches gezien als een wellnessbeleving. Zo kiezen steeds meer mensen voor hydrosystemen met zijsproeiers, olie, geuren en relaxerende verlichting.”