Ontdek Luik door de ogen van een toerist, zij het dan één die er geen uren voor hoefde te reizen én de taal spreekt, bien sûr. Je kan alles boeken via liegetourisme.be.
 

Unieke activiteiten en attracties

Hou je van unieke ervaringen en de daaropvolgende Instagram-kiekjes, dan heeft de provincie Luik heel wat verrassingen in petto.

Circuit van Spa-Francorchamps

Doe jezelf of iemand anders een geweldig avontuur cadeau met een pistedoop op het mooiste circuit ter wereld.
 


 

Museum ‘Postes Restantes’

Ontdek onder andere hoe je de toegang krijgt tot een van de graven op de beroemde begraafplaats van Père-Lachaise in Parijs.
 

Forestia Avonturenpark

Hier vind je 10 boomklimparcours, meer dan 100 obstakels en 2 grote kabelbanen.

Zonder de Forestbar te vergeten waar je na de inspanning heerlijk kan eten!

 

Culinaire hoogtepunten

In Luik kan je genieten van een heerlijk diner in een originele omgeving, zoals op een meer of op het dak van een hotel. Of proef je graag eens van een prehistorisch gerecht of een bordje insecten? Liever wat traditioneler? Dat kan met een diner in een laboratorium of brouwerij.

Laat je op originele wijze onderdompelen in de sfeer van de mijnen en ga op culinaire ontdekking in de ondergrondse gangen van de Blegny-mijn.
 


 

Originele accommodaties

Een overnachting in een hotel is al lang niet origineel meer, kies daarom eens voor een verblijf in een boomhut, kermiswagen, opblaasbare bubbel, opgeknapte treinwagon of een militair fort. Ontdek alle mogelijkheden op liegetourisme.be.

Spendeer een nacht middenin de natuur terwijl je toch kan genieten van alle moderne gemakken? Kies voor de Abarolodge en verblijf in een duurzaam en comfortabel huisje met een pure, authentieke sfeer.
 


 

Bijzondere bezienswaardigheden

Het is een opgave om niet naar je camera te grijpen tijdens de bezoeken aan de monumenten van Luik. Bezocht je al de waterval van Coo, de Toren van Eben-Ezer, het unieke treinstation en de 374 treden van de trappen van Bueren? De beklimming is niet min, maar wel meer dan de moeite waard. Eenmaal boven kan je een mooie wandeling maken langs de ruïnes van de citadel en een voormalig klooster.
 

 

Voor andere unieke activiteiten, overnachtingen of culinaire adresjes verwijzen we je graag naar www.liegetourisme.be