1. Barcelona

“Als ik heel eerlijk moet zijn, gaat er toch maar weinig boven Barcelona. Een stad waar je alles hebt: zon, zee, strand, shoppen, cultuur, lekker eten, … Barcelona roept een heerlijk siëstagevoel op, maar eigenlijk is het dat niet wat ik op de eerste plaats wil doen als ik een stad bezoek. Ik ben altijd benieuwd naar de architectuur, naar de impact van de gebouwen op de mens. Ik bekijk ook altijd op voorhand wat er te zien is en ga daar dan heel bewust naar op zoek. Het strand van Barceloneta is great, maar de statige huizen langs de Ramblas zijn nog impressionanter.”

 

2. La Réunion

“Als je nog nooit op dit Franse eiland naast Madagascar geweest bent, dan moet je het echt eens googelen: gewoonweg een stukje paradijs op aarde. Ik heb er ooit een optreden mogen geven met zicht op het strand aan de Indische Oceaan: fan-tas-tisch! En als Frans eiland maakt het gewoon deel uit van de Europese Unie. Kan het makkelijker?”

 

3. De Belgische kust

“Als je mij naar de ideale zomerse omstandigheden vraagt, dan zeg ik je meteen ‘zee, zand en de vriendinnen’! En dat mag wat mij betreft de Belgische kust zijn: gewoon hopen op lekker weer en dan de verkoeling van het water opzoeken. Vervolgens een ijsje erbij, meer moet dat niet zijn. Of het nu Oostende, Knokke of Oostduinkerke is, dat is voor mij om het even. Allemaal top!”

 

4. Nagoya

“Nagoya in Japan is eigenlijk de thuisstad van Toyota. Het is ook een havenstad, net als Antwerpen. Ik trad er ooit op met verschillende andere Belgische artiesten tijdens het Belgian Beer Weekend. Hele leuke sfeer daar, een ideale mix tussen de vibes van de stad en de rust die de verschillende oosterse tempels uitstralen. Ik werd er helemaal zen.”

 

5. Antwerpen

“Omdat ik samen met mijn band meer dan twee jaar aan mijn debuutalbum in een studio in Dendermonde heb gewerkt, woon ik er ondertussen ook. Ik ben er graag, maar een zomer zonder de terrasjes van de Dageraadplaats in Antwerpen, dat kan ik me eerlijk gezegd niet voorstellen. Dat is voor mij echt chillen: samen met vrienden fun beleven op een zomerterras in de stad waar ik ben opgegroeid.”