De Belgische Ardennen hebben tal van troeven. De twee grootste voordelen zijn de gemakkelijke bereikbaarheid en de mooie landschappen. Vergeet lange en lastige autoritten met de kinderen. Op 2 uur rijden (vanuit Brussel) kan je er al helemaal tussenuit zijn.

Prachtige meren, charmante dorpjes en bossen die doen denken aan de Canadese wouden: de Ardennen hebben ondanks hun beperkte oppervlakte een waaier aan zeer uiteenlopende landschappen in petto.

Volgens Marie Laoureux, woordvoerster van Ardennes-Etape, zijn de populairste bestemmingen Durbuy, Dinant, Malmedy en Vielsalm. “De Oostkantons en de Hoge Venen doen het ook erg goed bij toeristen die op zoek zijn naar rust en natuur”, klinkt het.
 

Voordelen van een vakantiehuis
 

Flexibelere uren, grotere ruimtes, meer intimiteit en vooral woningen die vaak zijn aangepast aan uw viervoeter: vakantiehuizen zijn de perfecte oplossing voor vakanties met vrienden of familie.

Bovendien is dit type verblijf ook geschikt voor grote groepen. Ardennes-Etape beschikt bijvoorbeeld over vakantiewoningen die tot 60 vakantiegangers kunnen herbergen. Daar kun je al eens een hele grote familie samenbrengen.
 


Prachtige meren, charmante dorpjes en bossen die doen denken aan de Canadese wouden: de Ardennen hebben een waaier aan uiteenlopende landschappen in petto.“Een andere grote troef is dat onze huizen perfect aangepast zijn aan gezinnen met kleine of grotere kinderen (tuin, speelzone, speelgoed) waardoor ouders hun auto niet langer hoeven vol te laden met 1001 gezelschapsspellen”, verduidelijkt Marie.

Naast de ‘gewone’ vakantiehuizen, is er nog een ruim aanbod aan romantische chalets, boomhutten, authentieke boerderijtjes, luxueuze villa’s en kastelen. “We beschikken vandaag over meer dan 1.600 vakantiehuizen over de hele Ardennen. Van basiscomfort tot grote luxe met een wellnessruimte, sauna, binnenzwembad en/of jacuzzi: iedereen vindt wel een huis naar zijn smaak.”

Er bestaan verschillende categorieën van woningen, met 2 tot 5 sterren. De meeste van de woningen bevinden zich op het platteland, zodat toeristen kunnen herbronnen, maar er zijn ook woningen die gelegen zijn in typische dorpjes.

Verblijven worden aangeboden per week, per midweek, tijdens de weekends of voor twee weken.
 

Lokale economie steunen
 

Ook is er bewust gekozen om de lokale economie te doen draaien. Zo zijn er tal van samenwerkingen afgesloten met lokale spelers en worden er kortingen aangeboden voor 148 activiteiten verdeeld over de hele Ardennen.

Om toeristen te helpen, hebben we onlangs een blog gelanceerd waarop we de verschillende wandelingen in de streek aan bod laten komen.

“Wanneer je bij ons een vakantiehuis huurt, ontvang je de Gids Ardennes-Pass, een gids die de verschillende activiteiten bevat die in de streek worden aangeboden”, gaat Marie verder.

“Musea, dierentuinen, grotten, mountainbike- of steptochten: net als bij de vakantiehuizen is er voor ieder wat wils.”

Zo zijn er heel veel prachtige wandelingen in de Ardennen. “Om toeristen te helpen, hebben we onlangs een blog gelanceerd waarop we de verschillende wandelingen in de streek aan bod laten komen. Ons personeel trekt eropuit en deelt vervolgens zijn goede ideeën en geeft tips om het maximum uit die wandelingen te halen.”

“Elk lid beschrijft zijn ervaringen waardoor andere reizigers kunnen inschatten of het de ideale wandeling voor hen zou kunnen zijn in functie van de locatie en hun verwachtingen. De routes zijn zeer gevarieerd, voor ieder is er wel iets.”In samenwerking met: