Om het maximum uit 48 uur in Hasselt te halen, bedacht Toerisme Hasselt de 48u-kaart. Dat is een kaart propvol beleving waarmee je voor slechts 19,50 euro meer dan 70 voordelen krijgt: toegang tot alle musea en heel wat attracties, kosteloos een fiets huren voor één dag, 48 uur gratis hoppen met de bus, voordelen bij horeca en winkels, kortingen bij het Openluchtmuseum Bokrijk, Versuz,…

Op die manier krijg je in Hasselt nu écht de tijd om te genieten. Shop till you drop, pik terrasjes mee, nip van jenever, ga lekker stappen, verken de musea, ontdek culinaire toppers én… laat je op de leukste adresjes extra verwennen met je 48u-kaart!

Bezoek je Hasselt met je gezin? Vergeet dan de 48u-kinderkaart niet. Deze kaart op kindermaat zit boordevol geschenkjes, mocktails, ijsjes, gadgets, kortingen op zoektochten en andere spannende activiteiten, en dat voor slechts € 3. Zowel de 48u-kaart als de 48u-kinderkaart zijn verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt, de deelnemende hotels en attracties of de musea. Bij sommige hotels krijgt je bij een boeking van twee nachten via de code ‘Hasseltin48u’ (op voorhand online of via mail), zelfs een 48u-kaart per persoon gratis.
 

De hotspots van DJ Goldfox Kristof Claes
 


 

  • Japanse Tuin: binnenstappen in een andere wereld

“Mijn grootste aanrader in Hasselt is sowieso de Japanse Tuin. Dat is naar mijn mening immers het mooiste stukje groen in de stad. Voor België is het zelfs uniek. Je stapt er binnen in een volledig andere wereld. Zeker tijdens de zomer is het er ongelofelijk gezellig en worden er veel evenementen georganiseerd. Een tip: je mag er je eigen picknick meenemen! Ook vind je er een leuk paviljoen dat schaduw biedt en waar je met je partner, gezin of vrienden even tot rust kan komen. Ook de traditionele theedemonstraties zijn een absolute aanrader.”
 

  • Dorpsstraat: het alternatieve kwartier

“Daarnaast vind ik het alternatieve kwartier rond de Dorpsstraat altijd heel leuk. Je vindt er onder meer alternatieve en tweedehandswinkeltjes, gezellige kleine restaurants met gerechten uit alle uithoeken van de wereld, cocktailbars, street art, kunst en zelfs een heuse wall of love! Mijn favoriete eetadressen: Mosquito da Beira Baixa (Portugese keuken) en Pocomatto (Italiaanse keuken).”


 

  • Alternatieve zomerevents

“Natuurlijk is er ieder jaar in augustus Pukkelpop in Kiewit, hét alternatieve muziekfestival. Maar als ik nog één zomertip mag geven: in het paviljoen van Godsheide vindt er op zondagnamiddag bij goed weer regelmatig een matinee plaats met alternatieve dj’s, lekker eten, drinken, spelletjes, enz. Kortom: de ideale relaxte gezinsuitstap of gewoon eens een andere manier om je zondagnamiddag door te brengen.”

 

De favoriete activiteiten van styliste en make-up artist Palmira Proietti
 


 

  • Fietsen in de stad

“Ik vind het superleuk dat Hasselt een gezellige kleine stad is waar je alles met de fiets kan doen. Mijn tip is dus om tijdens je bezoek een fiets te huren of mee te brengen. Zo kan je in korte tijd enorm veel zien. Op warme dagen door de stad fietsen is voor mij echt genieten.”
 

  • Beauty en shopping

“Een tof plekje – en dan vooral voor vriendinnen – om tijdens de dag eens binnen te springen is Café Beauté. Beauty en healthy food & drinks worden er gecombineerd in een vernieuwend concept. Tijdens de zomer kan je er bijvoorbeeld terecht voor een ‘cool lift’ waarmee de huid enorm wordt gehydrateerd. Nadien kan je op het gezellige terras genieten van een homemade ice tea of een cappuccino. Wie wil gaan shoppen in Hasselt moet zeker eens binnenspringen in La Bottega, een van de grootste winkels in de binnenstad.”
 

  • Kadetjesplein: romantische oase

“Het leukste groene plekje in Hasselt is het Kadetjesplein, een klein verborgen park in de schaduw van de kathedraal en de TT-wijk. Veel Hasselaren kennen deze plek zelfs nog niet. Omdat het zo ingesloten is, merk je er niets van de drukte van de stad: het is een echte romantische oase. Om de hoek vind je een ijssalon, dus je kan er in alle rust genieten van een ijsje.”
 


 

  • Bars en terassen

“Mijn favoriete cocktailbar is Koks & Tales. Zeker op een zwoele zomeravond kan je er heerlijk afkoelen met een frisse cocktail. Ook op de Botermarkt en de Zuivelmarkt vind je veel gezellige terrasjes waar iedereen in de zomer samenkomt. Mijn ultieme zomerplekje is echter Westpunt. Vanop hun terras heb je een prachtig zicht over het Albertkanaal en de Kanaalkom. Er komen ook regelmatig dj’s optreden, waardoor je je zo in Ibiza waant.”

 

Voor de jeugd: tips van de Basta Bende
 


 

Maak kennis met de kinderredactie de Basta Bende, een participatieproject van de Jeugddienst van Hasselt voor Hasseltse 10- tot 12-jarigen. Deze jongerenambassadeurs zijn de ideale insiders om de favoriete plekjes van hun stad te delen met jonge bezoekers!

Febe: “Mama en ik gaan soms naar chocoladewinkel Boon. Ik neem er vaak een kamillethee of warme chocolademelk. Je krijgt dan zo’n stokje met chocola dat in de melk smelt. Ik koop soms ook figuurtjes in chocolade. Mijn lievelingswinkel? Kiko. Ik mag daar van mama wel al eens lippenstift of nagellak kopen. Zwemmen doe ik dan weer graag in Kapermolen, daar hebben ze een keileuke stroomversnelling.”

Mathias: “Poopoostyle is cool. Hier koop ik mijn kleren. Het is underground, niet zo wat iedereen draagt. Ik kom hier minstens één keer per maand. De winkel is ook leuk aangekleed. Je hebt hier toffe skatespullen, maar het is zeker niet alleen voor skaters.”

Sien: “Toen ik nog klein was, kwam ik eens met de klas in het Stadmus. Het was zo leuk, dat ik de dag erna met mama ben teruggekomen. Er is een zoektocht met opdrachten. Wat me vooral is bijgebleven, is de stadsreus. Zo groot! Bij warm weer loop ik graag door de fonteinen op het Molenpoortplein, heerlijk verfrissend!”

Alexander: “Mijn favoriete plek in Hasselt is het skatepark in Kapermolenpark, het grootste openluchtskatepark van de Benelux! Zelf trek ik er regelmatig naartoe om nieuwe tricks uit te proberen met mijn skateboard.”