Gerrit Elen / #gerritandthecity
 

    

Ik ben Gerrit, een Belgische blogger met een passie voor travel, mode en interieur. Met mijn blog ‘Gerrit and the City’ wens ik mijn lezers te inspireren om meer op verkenning te gaan in eigen land. Het is mooi om nieuwe bestemmingen en culturen te ontdekken, maar ik ben van mening dat je allereerst je eigen land beter zou moeten leren kennen. En België is zodanig rijk aan schoonheid en diversiteit, dat dat in ons geval zeker de moeite waard is!

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje tussen Waals- en Vlaams-Brabant waar er niet veel te beleven was, wat ervoor heeft gezorgd dat ik niet echt een ‘eigen plek’ heb. Mijn vrienden komen uit Gent, Antwerpen, Brussel,... Hierdoor ben ik steeds in beweging, reizend van de ene naar de andere kant van het land. Een aantal pareltjes waar je mij kan vinden zijn Villa Empain in Brussel, Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw en de beachbars in Knokke.


 

Nies Cools / #reismicrobe
 

    

Ik ben Nies, een ondernemende mama. Ik heb een zoontje en er is momenteel een tweede kleintje onderweg. Ik ben socialmediacoach en blogger, twee dingen die me de kans geven om in alle vrijheid te ondernemen, ‘moederen’ én reizen. Mijn gezin, familie en vrienden komen altijd op de eerste plaats. Tijd met hen vind ik zo waardevol dat ik daar graag de ‘stop’-knop voor indruk.

Reizen is de ideale manier om eventjes te ontsnappen aan het dagdagelijkse leventje. Omdat ik mijn avonturen graag met de buitenwereld deel, startte ik in 2014 met mijn reisblog. Met Reismicrobe wil ik andere gezinnen inspireren om de wereld te blijven zien. Rondtrekken in het noorden van Marokko, roadtrippen in de Algarve, citytrippen in Marrakech, je leest er alles over op mijn blog. Maar ook dichtbij is er genoeg te beleven. Onze favorieten: verdwalen in de Kalmthoutse heide, slapen in een ZaligAanZee vakantiehuisje, relaxen in het sfeervolle kasteel op Domaine D’Arthey of dieren spotten in Pairi Daiza.


 

Sofie Couwenbergh / #wonderfulwanderings
 

    

In 2012 startte ik mijn blog vol gedetailleerde reisbeschrijvingen en praktische tips. Drie jaar en vele vluchten later maakte ik van deze passie mijn voltijdse bezigheid. Ik verscheen op websites als Business Insider, schrijf voor merken als Expedia en spreek regelmatig op conferenties.

Reizen doe ik zelf voornamelijk binnen Europa, waarbij mijn thuisland België een speciale plek krijgt op de blog. Om te wandelen, trek ik graag de taalgrens over. De Route van Napoleon in Robertville vraagt best wat van de benen, maar je krijgt er watervallen en prachtige vergezichten voor terug. Bij gebrek aan tijd hoef ik maar enkele minuten te wandelen en dan sta ik al in Heverlee Bos, waar de bomen tijdens een zwoele zomerdag voor beschutting zorgen. Om te winkelen, trek ik graag naar Antwerpen. Mijn tip? Laat de Meir links liggen en trek naar plekken als de Wilde Zee, de Kammenstraat en de Schuttershofstraat.


 

Christophe Jacobs / #travelchecker
 

    

Ik ben Christophe, een Limburgse levensgenieter uit Bilzen. Al meer dan 2 jaar deel ik mijn beste reistips met de wereld. In eigen land zijn er enkele activiteiten en bezienswaardigheden die ik iedereen kan aanraden. Qua activiteiten denk ik dan vooral aan fietsen in Limburg en wandelen in Haspengouw. Limburg beschikt over een prachtig fietsroutenetwerk, met fietsen door het water als hoogtepunt. Vanaf de Greenspot in Vrijhern vertrekken dan weer enkele van de mooiste wandelingen van Haspengouw, vooral in de bloesemperiode zijn deze een absolute aanrader.

Het mooiste panorama van Vlaanderen ontdek je via de klim naar de top van de mijnterril in Connecterra. Over de taalgrens is Luik een topper. In het oude centrum bereik je langs smalle en steile ‘impasses’ de verborgen tuin van het Ursulinenklooster. In onze hoofdstad moet je zeker eens een bezoek brengen aan Jeanneke, het kleine zusje van Manneke pis. De Belgische keuken, geserveerd in de traditionele Brusselse grandeur, proef je dan weer bij ‘Chez Vincent’.