New York

Wij Amsterdammers voelen ons nauw verbonden met de New Yorkers. Altijd druk, onderweg en op zoek naar ‘the latest anything’. Het oude New York was tenslotte ooit ‘New Amsterdam’. Maar waar de Yankees iedere zomer de stad verlaten en verkoeling zoeken in The Hamptons (Manhattan is in de zomer niet uit te houden zo heet) is het voor de Amsterdammers makkelijker (en vaak minder heet) om in eigen deelgemeente te blijven. Hoewel het Spaanse party eiland Ibiza in de zomer een hele populaire optie is, voor thuisblijvers is er genoeg gelegenheid om er in de zomer wat extra sproetjes bij te krijgen. Terrassen, stadsstranden, parken als je zou willen kan je in de zomer elke dag ergens ander van de zon genieten. Dus pak je slippers, je afgeknipte high waisted vintage Levi’s and lets enjoy summer in Amsterdam!

In de file naar de zee?

Urenlang in de file staan om met mooi weer naar de kust te gaan? Niet nodig, in het trendy NDSM werf (Amsterdam Noord) hebben ze daar dé oplossing voor gevonden. In de vorm van creatieve hangout PLLEK. Zon, mooi uitzicht op het IJ en zand onder het genot van een drankje en live muziek. Get the creative juices flowing. Hoezo naar badplaats Bloemendaal? Alleen even vanaf het Centraal Station over met de pont en je fun in the sun kan beginnen. TT Neveritaweg 59.

En andere plek om het strandgevoel in de zomer te simuleren is bij ROEST in Amsterdam Oost. Doordat het omringt is door loodsen heeft het een rauwe uitstraling (denk industrial meets cherry red Chesterfields) Dé hipster hangout voor de zomer maar voor de rest van het jaar kun je hier ook terecht voor allerlei festivals en Sunday brunches. Jacob Bontiusplaats 1.

Een van de beste terrassen om flink wat zonnestralen te vangen (je zit er nog dichter bij de zon) is bij technologie museum NEMO. Nadat je wat ‘nice to know’ kennis hebt vervaardigd (altijd leuk om tijdens verjaardagen te vertellen) is niets lekkerder om op het zonneterras. NEMO Oosterdok 2.

Parken bezoeken

Toch niet in de mood voor al het Big Bang Theory nerdiness? Probeer dan de flashy rooftop bar van het dichtbijgelegen Double Tree Hilton Hotel. Vanuit de Sky lounge heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam. Dresscode: zien en gezien worden. Is het buiten teveel afgekoeld in de bar kan je tot de kleine uurtjes genieten van de hete dj beats. A must visit! Oosterdokstraat 4.

A day at the park! In Amsterdam telt vele parken waar je de hele dag goed kunt vertoeven. Het meest bekende park is natuurlijk het Vondelpark (wat Central Park voor New York is) maar wil je naar iets minder toeristische parken bezoeken is de keuze reuze. Westerpark, waar onder andere twee maal per jaar Amsterdam Fashion week wordt gehouden in de Westergasfabriek. En waar je op zondag naar de ambachtelijke Sunday market kunt gaan. Voor een meer laid back bohemian vibe ga je naar het Oosterpark. En voor het jaarlijkse theater- dans- en culturele festival De Parade (een soort Coachella…maar dan anders) ga je naar het Beatrix park.

Heb je nog geen vakantie en wil je na je werk toch nog even genieten van het mooie weer ga je voor VrijMiBo (vrijdagmiddag borrel) naar een heerlijk terras. Het liefst naar een terras waar de zon zo lang mogelijk te zien en vooral te voelen is. Ben je in de buurt van de wijk De Pijp, ga dan naar het super gezellige Gerard Douplein waar tout trendy Amsterdam borrelt. In Oost is het dringen geblazen op het terras van ‘new kid in town’ Louie Louie (de bar is eigenlijk de pièce de résistance). Linnaeusstraat 11A. En wil je het iets meer casual houden dan kan je ook heerlijk aan het water zitten bij wijn-en koffiebar BLEND Oranje-Vrijstaatplein 40.

Dus, enough places to go and people to see in het Manhattan van de lage landen.

Zie ik je deze zomer in Amsterdam?