• Contact met gelijkgestemden

Tijdens een avontuurlijke groepsreis leer je automatisch nieuwe mensen kennen. Soms maak je vrienden voor het leven, of wie weet ontmoet je zelfs je toekomstige man/vrouw. Een band opbouwen met volledig onbekenden verruimt je gezichtsveld. Een gek idee krijg je ook gemakkelijker in groep. Want ook dat is typisch aan avontuurlijke groepsreizen: als groep beslis je mee over de activiteiten ter plaatse, waar en wanneer er wordt gegeten, enz. Soms bepaal je zelfs samen de reisroute. Wie het graag voorzichtiger wil verwoorden: er is altijd wel iemand in de groep om een interessant gesprek mee te voeren of iets mee te beleven. En je bent sowieso zeker dat je omringd bent door anderen die, net als jij, avontuurlijk op reis willen.

 

  • Verleggen van je grenzen

Een avontuurlijke groepsreis laat je sneller dingen doen die je alleen niet zou (kunnen) ondernemen. Dat gaat over fysieke inspanningen (bijvoorbeeld een meerdaagse trekking waarbij de groep elkaar motiveert), maar ook over activiteiten die je zelf niet noodzakelijk spontaan zou ondernemen maar achteraf toch fantastisch vond (bijvoorbeeld slapen in een tent of homestay). Even uit je comfortzone stappen en je voluit smijten, dat zijn altijd de meest memorabele momenten! Een groepsreis maakt ook activiteiten mogelijk die individueel gewoon te duur zijn.

 

  • Geen organisatorische stress

Met een georganiseerde reis in een kleine groep moet je zelf helemaal geen tijd investeren in het organisatorische aspect. Je kan je dus focussen op alles wat je tijdens de vakantie zal beleven. Alles wordt voor jou gedaan én er wordt rekening gehouden met je input en wensen. Ook alle info die je nodig hebt, van vaccinaties tot de samenstelling van je bagage, wordt voor jou verzameld.

 

  • Ervaring met lokale cultuur

De combinatie ‘avontuur’ en ‘kleine groep’ maken dat je tijdens je reis veel in contact kan komen met de lokale bevolking. Eten kan je op straat of in kleine restaurants, en vaak slaap je zelfs bij locals. Met een kleine groep is het ook gemakkelijker én veiliger om met het lokale openbaar vervoer te reizen. Dat is trouwens niet alleen ecologisch, maar geeft ook een extra dimensie aan je reis.

 

  • Blijvende impact

Meer dan de helft van de deelnemers die voor het eerst een avontuurlijke groepsreis doet, geeft achteraf aan dat de reis hen voorgoed veranderd heeft. Je krijgt er de reismicrobe te pakken en leert om meer open te staan voor wat je niet kent. Maar je leert er ook meer begrip en waardering te hebben voor andere culturen, terwijl je meer dan ooit apprecieert wat je zelf hebt. Door de drempels die je tijdens zo’n reis hebt moeten overwinnen, durf je ook na de reis meer dingen dan voordien!