Steeds meer mensen zijn dan ook overtuigd van de voordelen van drukverlagende - of traagschuimmatrassen.

1. Verhoogd comfort

Drukverlagende matrassen zijn zo ontwikkeld dat ze zich vormen naar de contouren van het lichaam, onder invloed van de lichaamstemperatuur en het gewicht. Omdat het materiaal van de matras zacht wordt waar wenselijk en hard waar nodig, krijgt het lichaam exact de ondersteuning die het nodig heeft om een goede nachtrust te kunnen verzekeren.

2. Ideaal voor reumapatiënten

Een drukverlagende matras verdeelt de druk van het lichaam op de matras optimaal en vermindert de drukbelasting op de uitstekende delen van het lichaam, zoals de heupen en schouders. Hierdoor vindt er een optimale doorbloeding van het lichaam plaats en wordt onze slaap bevorderd. Reumapatiënten in het bijzonder hebben baat bij deze matrassen aangezien de minste druk voor hen al pijnlijk kan zijn en een vreedzame nachtrust hen dus niet altijd gegund is.

3. Constante innovatie

De nieuwste drukverlagende matrassen zijn vandaag voorzien van een 3D-hoes die niet alleen meer lucht vasthoudt dan de standaardhoes, maar die ook eventueel vocht afkomstig van het lichaam gemakkelijk kan afvoeren. Ook de dikkere celwanden zorgen voor een betere vochtafvoer en werken op de koop toe een optimale beademing van het materiaal in de hand waardoor je comfortabeler slaapt.

4. Erkend door NASA

Het traagschuim waar drukverlagende matrassen uit bestaan werd in 1966 ontwikkeld door NASA. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie ontwierp het materiaal oorspronkelijk ter bescherming en ondersteuning van astronauten, maar door middel van verder onderzoek en ontwikkeling werd de materie uiteindelijk gebruikt in een collectie matrassen, slaapsystemen en kussens die we vandaag kennen onder de merknaam Tempurâ, gecertificeerd door de Space Foundation.

5. Voor ieder wat wils

Bij het kiezen van de juiste drukverlagende matras dienen verschillende mogelijkheden zich aan. Terwijl de standaardoptie een comfortabel en stevig gevoel creëert met drukverlagende ondersteuning, kan er ook gekozen worden voor een zachtere uitvoering, eveneens met een superieure ondersteuning. Voor wie geen keuze kan maken tussen stevig of zacht bestaan drukverlagende matrassen die zich daartussen bevinden. Of kies voor een matras met optimale drukverlaging en micropocketveren voor extra bewegingsgemak.