• De perfecte matras

Voor een gezonde nachtrust is het cruciaal dat je zoekt naar een matras die bij jouw lichaam past. Een goede matras brengt je rugwervels in een natuurlijke vorm en zorgt voor een perfecte ondersteuning van je lichaam. Of je beter voor een stevige of een zachte matras gaat, hangt af van jouw individuele lichaamsbouw. Vaak is het ook beter om als koppel ieder een eigen matras te kiezen. Iedereen is immers anders gebouwd.

 
  • Het ideale hoofdkussen

Er bestaan heel wat verschillende soorten hoofdkussens, allemaal met verschillende formaten, diktes, hardheden en vullingen. Het is voor velen dan ook erg moeilijk om een keuze te maken. Een goed kussen ondersteunt je hoofd en bovenste rug- en nekwervels optimaal. Om zo’n optimale ondersteuning te bereiken is het belangrijk dat het volledig is aangepast aan jouw lichamelijke kenmerken, je voorkeuren, je slaapprofiel en de gekozen hardheid van de matras.

 
  • Het meest comfortabele dekbed

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste vulling te kiezen. Heb je het snel koud of warm? Transpireer je veel ’s nachts? Het zijn allemaal factoren die je keuze beïnvloeden. Natuurlijke materialen zoals kameelhaar zijn warm en uitermate vochtabsorberend, terwijl een synthetische vulling makkelijk wasbaar is en je lichaamswarmte opslaat. Dons is dan weer warm én licht tegelijk. Het biedt een maximale bewegingsvrijheid en is dankzij de thermo-isolerende werking nooit te warm of te koud. Bij ieder type vulling kan je kiezen tussen verschillende warmteklassen.

 

Totaaloplossing op maat dankzij ‘Slaap-DNA’

 
  1. De slaapspecialisten van Sleeplife stellen je bed met digitale perfectie af op maat van je lichaam. Dit doen ze door in een eerste stap je lichaamsprofiel of ‘Slaap-DNA’ op te meten.
  2. Na deze meting wordt je basisprofiel (zijlig en ruglig) in de lattenbodem of boxspring ingebouwd. Dit basisprofiel evolueert met je mee en kan in de tijd steeds worden aangepast.
  3. De bij je ‘Slaap-DNA’ passende matras zorgt vervolgens voor de fijnafstemming. Deze werd speciaal ontwikkeld en van comfortzones voorzien om je slapende lichaam in elke houding optimaal te ondersteunen.
  4. Ten slotte kan een Sleeplife slaapspecialist op basis van je persoonlijke voorkeuren en die van je partner ook advies geven over de ideale hoofdkussens, het meest comfortabele dekbed en de aangewezen matras- en kussenbeschermers.