Uit medisch wetenschappelijk onderzoek blijkt dat uw lichaam onbelemmerd kan rusten wanneer het bij het liggen zijn natuurlijke vorm - zoals wanneer u rechtop staat - kan behouden. Is dat niet het geval, dan ondervindt uw lichaam druk, vooral bij de schouders en het bekken. Deze druk zorgt voor wekprikkels, waardoor u onrustig slaapt. Bij het ontwaken zijn uw spieren en gewrichten verkrampt. Door het gebrek aan diepe rust voelt u zich bovendien ook psychisch niet optimaal.

 

Goede ondersteuning
 

Een goede ondersteuning zal er dus voor zorgen dat de vorm van uw lichaam gerespecteerd wordt. De wervelkolom komt in de juiste positie te liggen (recht in zijlig, de natuurlijke S-vorm in ruglig), waardoor u onbelemmerd kan rusten. De tussenwervelschijven recupereren van de ondergane druk - ze nemen het vocht op dat ze overdag door samendrukking verloren.

Maar niet alleen uw wervelkolom herstelt zich, ook de spiertjes in de bloedvaten van de benen ontspannen zich en zorgen voor een optimale bloeddoorstroming. Een gezonde en verkwikkende nachtrust is de basisvoorwaarde voor fysieke en mentale veerkracht.

 

Uniek lichaamsprofiel
 

Zoals iedereen een strikt persoonlijke DNA-code heeft, heeft elk van ons ook een uniek slaapprofiel. Niemand heeft immers dezelfde lichaamsbouw als u. Toch slapen veel mensen op identieke bedbodems.  Dat betekent dat er bij klassieke bedbodems van echte gepersonaliseerde ondersteuning tijdens het slapen weinig sprake is. Het lattenwerk of de veren buigen wel wat mee, maar zijn eigenlijk statisch en voor iedereen hetzelfde. De werking is bijgevolg beperkt. Ergosleep® pakt dit probleem aan bij de basis. Door het bed aan te passen aan uw SLAAP-DNA®. Zo wordt uw lichaam tijdens het slapen op een heel unieke en persoonlijke manier ondersteund. Bij Ergosleep® vindt u dan ook geen twee dezelfde bedbodems.