Wim Soetaert
Marketing manager bij Revor

 

Is de matrassenwereld eigenlijk een veranderende wereld?

 

“Er worden volop nieuwe materialen gebruikt, zoals bijvoorbeeld nieuwe verenkernen. De matrassen zijn hierdoor beter afgestemd op de menselijke anatomie. Je kan je bed op veel meer manieren dan vroeger laten aansluiten bij je eigen profiel. Ben je een zweter? Beweeg je veel tijdens het slapen? Allemaal van belang bij de keuze van een matras.”

 

Welke mogelijke problemen kan een goede matras voorkomen?

 

“In de eerste plaats rug- en nekproblemen. Minder kwalitatieve matrassen bieden op sommige plaatsen te weinig of net te veel ondersteuning, wat tot klachten kan leiden."

 

Hoe zorgt Revor Bedding voor optimale ondersteuning?

 

“Onze ‘Anatomic’-collectie biedt een gamma matrassen die een aangepaste ondersteuning geven op de juiste plaatsen - schouders, lenden, bekken. Die ‘Active Support’-technologie zorgt voor zeven verschillende zones in één matras. Zo past de matras zich optimaal aan het menselijk lichaam aan en wordt je ruggengraat zowel in zijlig als in ruglig perfect ondersteund. De Anatomic-collectie wordt met onder meer een luxueuze Kashmere-versie uitgebreid van drie naar veertien matrassen, zodat iedereen zijn gading kan vinden.”

 

Hoe kies je nu een goede matras?

 

“Vraag advies, want gerichte hulp is essentieel. Neem je tijd om een matras te testen in de winkel. Let verder op de kwaliteit van de afwerking, de afwerkingsmaterialen en het aantal veren in een matras. Hoe meer veren, hoe beter je gewicht over de matras wordt verdeeld. Nog een tip? Zorg ervoor dat je matras en bedbodem op elkaar zijn afgestemd. Een nieuwe matras op een oeroude bodem zal niet tot het gewenste comfortniveau leiden. Denk er ook aan om je matras om de 7 à 10 jaar te vervangen.”