In haar boek Yoga Girl beschrijft ze de reis van een chaotische en moeilijke jeugd naar een nieuw leven als yogaleraar op Aruba. Ze neemt je mee in haar bijzondere levensfilosofie, beschrijft yoga-oefeningen (zowel inspannend als ontspannend) en geeft je de beste tips om je lichaam gezond en tevreden te houden!

Ontdek hier al een voorsmaakje van Rachel's tips:

 • Zonnegroet: de perfecte yogaserie voor 's ochtends!  De zonnegroet - in het sanskriet 'Surya Namaskar' - is een fantastische manier om warmte op te wekken en is een van de fundamentele series van een yogasessie. Je zult de zonnegroet in veel yogastijlen terugvinden zoals Ashtanga en Vinyasa Flow; waarbij de doorstroming van de energie belangrijk is. Neem de tijd om de houdingen goed te leren om blessures te voorkomen en een gezonde routine aan te leren. Houd de integriteit van de houding altijd aan en leer jezelf een goede centrering aan. Besteed aandacht aan hoe de yogahouding in je lichaam voelt, zodat je het weet als je te ver gaat; verklein of verzacht de houding als dat nodig is. Afhankelijk van hoeveel je wil zweten en hoeveel energie je wilt laten stromen, doe je meer of minder zonnegroeten. Als ik weinig tijd heb, rol ik mijn yogamat uit en doe ik 10 zonnegroeten. Deze yogaserie heeft alles: uitzetten van de borstkas, naar voren buigen, versterken van de diepe buikspieren, versterken van het bovenlichaam, openen van het hart, verlengen van de hamstrings.
   
 • Grote groene smoothie: energiebooster!  Wat heb je nodig? 1 banaan, 1 perzik 130g boerenkool, 140g bevroren aardbeien, 240 ml kokoswater, superfoods naar keuze. Superfoods die kunt gebruiken

  Hoe maak je deze energiebooster?
  Doe alle ingrediënten in een hogesnelheidsblender en mix. Voeg op het laatst wat ijs toe om de smoothie heerlijk koud te maken.
   

Wil je meer van deze healthy tips? 

Het boek Yoga Girl van Rachel Brathen vind je in de betere boekhandel voor € 24,95.

Meer info op www.levboeken.nl