Of het aan het wispelturige Belgische klimaat ligt of niet laten we even in het midden, maar ons land heeft door de jaren heen haar best gedaan om een indrukwekkend aanbod aan daguitstappen te creëren. Weer of geen weer. Zo hebben we pretparken, zwemparadijzen en musea, maar ook een flink aantal dierentuinen met een overweldigende variatie aan dieren. Een retourtje Afrika heb je helemaal niet meer nodig om spannende dieren te zien.

België’s mooiste dierenparken

Hou je van avontuur en grote, gevaarlijke beesten? Dan zal je vast onder de indruk zijn van de Siberische tijgers, Afrikaanse leeuwen, Euraziatische lynxen en zwarte panters. Of wil je liever de grappige apen bekijken? Je kan de gekste stoten van de Boliviaanse doodshoofdaapjes, rode vari’s, Ringstaartmaki’s en Witwanggibons bewonderen in België’s mooiste dierenparken.

Olifanten, gnoes, kangoeroes, poema’s en ga zo maar door. Nood aan een pauze? Alle parken zijn voorzien van talrijke restaurantjes en snackbars om je weer even op adem te laten komen.

Goed, je weet wat je te doen staat: trek je makkelijke schoenen aan, trommel je kids op en vergeet vooral je smartphone niet. Je weet maar nooit of je die giraffe zo gek krijgt een selfie met je te maken.

Op zoek naar jouw dichtsbijzijnde zoo?

De Olmense Zoo

De Zoo van Antwerpen

Pairi Daiza

Planckendael

La Parc à Gibier