Aan de hand van een initiatie en rondleiding op de club kon je gratis proeven van de familiesport bij uitstek. De clubs laten je nu nog genieten van aantrekkelijke startpakketten met formules voor elk budget.

Ben je overtuigd?

Dan kan je starten met een ‘Start to Golf’-lessenreeks. Als beginner ontvang je meteen de Startpas, waardoor je verzekerd bent en je het Golfvlaanderen magazine alsook de VVG-nieuwsbrief toegestuurd krijgt. Om een volwaardig golfer te worden moet je vervolgens verschillende fases doorlopen: starter/rabbit, baanpermissie met buddy, baanpermissie, GVB en tenslotte EGA HCP 36.

Van ‘Rabbit’ naar rasechte golfer

 1. Starter/Rabbit

  Als starter is het vooral belangrijk om zoveel mogelijk te leren over de regels van de golfsport. Dat kan o.a. door in te loggen op de website van jouw club of op www.golfvlaanderen.be. Jouw persoonlijke pagina zal je daar alvast heel wat informatie verschaffen. Een belangrijk thema in deze fase is fair play.

 2. Baanpermissie met buddy

  In de tweede fase leer en oefen je de basisbeginselen en praktische vaardigheden van golf. Hiervoor kan je best regelmatig golflessen volgen en ook zelf oefenen. Je club zal vervolgens evalueren of je klaar bent om veilig de golfbaan op te gaan. Hiervoor moeten je afslagen min of meer rechtdoor zijn en een afstand halen van ± 100m. Ook het putten, de approaches en je inzicht in de balvlucht zullen worden bekeken. Indien alles in orde is mag je vanaf dan met een ‘buddy’, een ervaren speler die je meer leert over de typische golfaspecten, de baan op.

 3. Baanpermissie

  Door verder te oefenen op de oefenfaciliteiten en door regelmatig met je buddy de baan op te gaan, ontwikkel je je vaardigheden verder. Om je baanpermissie ‘zonder buddy’ te behalen moet je aan je club tonen dat je over voldoende vaardigheden en theoretische kennis beschikt.

 4. Golfvaardigheidsbewijs, Handicap 36 en verder

  De volgende stap is het halen van je GVB. Hiervoor ga je samen met andere starters een volwaardige wedstrijd golfen. Door op je zes beste scores een totaal van 16 punten te halen en alle regels na te leven bewijs je dat je ‘golfvaardig’ bent, en behaal je je eerste ‘clubhandicap’. Je kan op basis hiervan je federatiekaart aanvragen. Vanaf dan kan je door wedstrijdjes te spelen evolueren naar handicap 36, en verder!

  Klaar om te beginnen? klik hier voor meer info.