Klassieke stadsfiets

Voor jou is een fiets puur een middel om van punt A naar punt B te raken. Een stadsfiets brengt je naar de winkel, naar je werk, naar vrienden,… en meestal ook terug thuis.

Vintage fiets

Hipster allures? Dan is een vintage of retro fiets misschien iets voor jou! Gekleurde of witte banden, een bruin lederen zadel, een met tape ingepakt stuur,… jouw vintage fiets past helemaal samen met jouw hippe kleding!

Elektrische fiets

Wil je je graag comfortabel verplaatsen, maar toch liefst wat actiever dan met een wagen? Dan biedt een elektrische fiets een uitweg. Met deze fiets raak je moeiteloos iedere heuvel op. Bovendien is een e-fiets zeer handig voor langere afstanden die met een normale fiets niet haalbaar zijn!

Mountainbike

Hou je van sporten in de natuur en ben je niet bang om onder de modder te zitten? Met een mountainbike kan je de meest extreme bospadjes aan. Kies best wel voor een exemplaar met een stel goede remmen en minstens een voorvering. Anders zou het je wel eens kunnen spijten…

BMX

Wie graag spectaculaire stunts uithaalt, maar graag niet zo vuil wordt als een mountainbiker, kan zijn energie kwijt op een BMX. Haast iedere stad heeft tegenwoordig wel een skatepark, maar je kan ook creatief zijn en zelf in de stad op zoek gaan naar coole hindernissen.

Plooifiets

Ben je een pendelaar en wil je zo flexibel en snel mogelijk op je werk raken? Met een plooifiets spring je van de trein, loop je van het perron en ‘morph’ je vervolgens naar een fietser.

Ligfiets

Dé fiets voor wie zich zo aerodynamisch mogelijk wil verplaatsen. Een bijkomend voordeel is dat je onderrug beter ondersteund wordt op een ligfiets, waardoor je minder snel last hebt van zadelpijn.

Huurfiets

Kan jij moeilijk lange termijn engagementen aangaan? Of ben je gewoon op reis? Dan is een huurfiets dé ideale oplossing voor jou. Je kan hiervoor terecht bij fietsenverhuurders, maar in veel steden kan je ook zeer goedkoop gebruik maken van een fietsdeelsysteem.

Bakfiets

Vier zakken boodschappen, een laptoptas, de vuile was van een hele week, je handtas én twee kids,… de bakfiets is gemaakt voor zij die iedere dag een kleine verhuizing moeten doorstaan, en dat toch liefst zo milieuvriendelijk.

Tandem

Zijn jij en je lief echte ‘plakkers’? Onafscheidelijk door weer en wind? Dan kan jullie geluk niet op met een tandem.

Koersfiets

Een koersfiets is het ideale middel om aan conditiesport te doen en tegelijk veel nieuwe plekken in Vlaanderen te verkennen. Let op: ondanks je supersonische snelheid hoort ook deze fiets thuis op het fietspad, inclusief de verkeersregels die daar gelden.