Daarom moet je er steeds op letten dat er niemand in je directe omgeving staat, wanneer je wil slaan. Ook moet je goed inschatten waar het balletje heen zal gaan en je ervan verzekeren dat het niemand zal raken. 

Waarschuwing

Wanneer je toch een inschattingsfout maakt en je slag anders uitdraait dan verwacht, roep dan meteen zo luid mogelijk ‘FORE’. Deze waarschuwing is internationaal gekend in de golfwereld en zorgt ervoor dat de andere golfers op het golfterrein zich meteen kunnen beschermen tegen het aankomende balletje. 

Bescherming

Dat laatste doe je best door meteen je rug naar het geluid te keren en je hoofd met je armen te bedekken. Wat je zeker niet mag doen, is proberen na te gaan waar het balletje vandaan komt. Het heeft immers zo’n hoge snelheid dat het je zal raken voor je het hebt kunnen zien.

Concentratie

Net zoals bij andere sporten is ook bij golf concentratie van groot belang. Het is immers onmogelijk om een goede bal te slaan wanneer je gedachten afdwalen naar honderd andere dingen. Tijdens het golfen moet je met andere woorden alles opzij kunnen zetten en je een paar uur enkel op je golfspel kunnen focussen. Het is een sport waarbij de combinatie van een goede techniek, uithouding en concentratie tot de beste resultaten leidt.