Op internet is veel te beleven

Internet is een prachtige uitvinding. Het legt de wereld aan je voeten. En dat is, juist in deze tijden van social distancing door COVID-19, een fantastisch iets. Dankzij internet kun je toch de hele wereld over reizen. Je kunt contact maken met mensen en je kunt thuis aan het werk. Er zijn zoveel leuke dingen online te doen, je hebt bijna geen tijd meer voor het "echte leven". Door actief gebruik te maken van de diverse online mogelijkheden kun je spelletjes spelen met mensen uit, ik noem maar wat, Canada, contact onderhouden met je oud-klasgenoten en natuurlijk gewoon eens rondkijken naar alles wat er mogelijk is.

Online spellen spelen kan heel gezellig zijn

Doordat we nu veel minder reistijd hebben en niet meer in de file staan, houden we flink wat tijd over. Tijd die je kunt besteden aan het ontdekken van nieuwe activiteiten. Online activiteiten, welteverstaan. Je kunt heel veel online spellen spelen. Dit kunnen schietspellen zijn, maar ook denkspelletjes, taalspellen, rekenspellen en alle andere soorten die je je maar kunt bedenken. Je kunt naar een escaperoom online, een casino online en naar een club online. DIt kan je alleen doen, maar je kunt ook, weer online, afspreken met vrienden en vriendinnen.

Online samenzijn, het nieuwe normaal?

Dat klinkt wel heel dramatisch hé, maar toch zie je het steeds meer gebeuren. Vriendenclubjes die met z'n allen tegelijk online zijn en dan gezellig een biertje drinken. Mijn oma die aan het videochatten is met haar zus, want bij elkaar langs, dat gaat even niet. Lessen worden (deels) online gegeven en ook het werk wordt grotendeels online gedaan. Een fysiek werkoverleg is alweer even geleden, maar online gaat het ook. Je ziet dat mensen steeds weer nieuwe oplossingen vinden om elkaar, ondanks de fysieke afstand, toch te ontmoeten. En dat is wel een soort van het nieuwe normaal.

Vind je nieuwe interieur online

Ben je creatief en mis je die goede oude tijd van moodboards maken met knipsels uit catalogie? Niet getreurd! Online kun je, op diverse sites, ook moodboards maken. Je zoekt afbeeldingen van wat jij mooi vindt, bijvoorbeeld voor je nieuw in te richten badkamer, en plaatst deze op een "prikbord". Zo kun je, online, goed op zoek naar wat jij wilt. Dat is niet alleen heel handig en praktisch, het kan ook het begin zijn van een leuke nieuwe hobby. Maak bijvoorbeeld ook nog een prikbord met reizen die je wilt maken, met kledingmerken die je mooi vindt of met diverse haarstijlen. Alles kan, dankzij internet!

 

Geef een antwoord