Een goede levensstijl voor de winter

Het wordt steeds minder lang licht buiten, kouder en guurder. We zijn begonnen aan de herfst en dat betekent dat de winter ook niet ver weg meer is. Daar zullen we ons wel een beetje op voor moeten voorbereiden. 

Maar dat is geen probleem, er zijn vele dingen die je kunt doen om een goede levensstijl door te zetten gedurende de winter. Denk hierbij aan je dieet, je kledingstijl, sportiviteit en socialiteit. In deze blog geef ik een aantal tips voor een goede levensstijl voor de winter.

Het begint bij gezondheid

Een goede levensstijl begint bij gezond zijn. Dit lijkt een redelijk voor de hand liggende tip maar het is voor velen toch moeilijker gedurende de gure winterdagen. Wij mensen hebben namelijk vitamine D nodig, deze vitamine krijgen we voornamelijk uit UV licht van zonnestralen. De vitamine D zorgt ervoor dat we gelukkiger zijn, klinkt logisch toch? Meer zon, meer blijdschap! In de winter zijn de zonnestralen wat minder lang aanwezig en kan het dus zijn dat je ook wat minder gelukkig bent door gebrek aan vitamine D. Op het moment dat je minder gelukkig bent beginnen sommige mensen met meer en ongezonder te eten. 

Daarnaast staan de wintermaanden ook in het teken van de feestdagen, Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsavond zijn vaak momenten waar er meer en ongezonder wordt gegeten. Mijn tips voor een gezonde levensstijl zijn dan ook: zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt, sport voldoende en probeer het niet te gek te maken tijdens de feestdagen.

Koop kleding die bij je past

Het klinkt misschien gek maar bij een goede levensstijl past ook goede kleding. Kleding waar je je goed bij voelt draagt bij aan meer geluk. Ook kan mooie kleding je zelfvertrouwen een boost geven. En dat stukje geluk en zelfvertrouwen heb je soms wel even nodig in die donkere dagen. Zorg er dus voor dat jezelf goed verwend met kleding die je mooi vindt. 

Maar denk ook aan de kou buiten, daarvoor kun je zeker wel een warme Krakatau jas voor gebruiken. Of een jas van Airforce, dan ga je echt met de mode mee en ben je lekker warm. Je gebruikt deze jas waarschijnlijk elke dag dus het zorgt ook elke dag voor een lach op je gezicht. Daarnaast helpt zo een fijne winterjas je bij het goed beschermen tegen de koude winden. Naast een winterjas kun je meteen ook een leuke trui uitkiezen zodat je ook binnen nog verder straalt. Zo, nu ben jij klaar voor de winter met een goede levensstijl!

Geef een antwoord