Zakelijke zonnepanelen kopen? Doen!

Denk je er al een tijdje over na om een duurzame stap binnen je bedrijf te zetten? In dat geval is het kopen van zakelijke zonnepanelen helemaal geen gek idee. Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op deze manier van eigen duurzame energie opwekken. Wanneer we kijken naar hoe toegankelijk dergelijke panelen de afgelopen jaren zijn geworden, is dat heel slim. Niet iedereen gaat direct over op zonnepanelen; misschien twijfel je nog of weet je niet of het de investering waard is. In dit artikel lees je daarom enkele voordelen van zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf. Wie weet is het ook iets voor jou!

Zonnepanelen voor een duurzame toekomst

Een van de grootste voordelen van zakelijke zonnepanelen is natuurlijk dat ze bijdragen aan een betere wereld. Met behulp van zonnepanelen wek je immers duurzame energie op. Dit is energie die uit natuurlijke bronnen wordt gehaald; in dit geval is dat de zon. Met behulp van zonnestralen wordt energie gemaakt die jij kunt gebruiken binnen je bedrijf. Dit hele proces is veel groener dan het afnemen van grijze energie. Bij de productie van grijze stroom komt namelijk erg veel CO2 vrij – een uitlaatgas dat schadelijk is voor het milieu. Daarnaast wordt er hierbij geput uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. In tegenstelling tot natuurlijke bronnen kunnen deze bronnen ooit op gaan. Kortom: kies je voor zakelijke zonnepanelen dan investeer je in een betere wereld en een groener milieu. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Nederlandse overheid steunt duurzame innovaties

Wat ook goed is om te weten bij het kopen van zakelijke zonnepanelen is dat de Nederlandse overheid bedrijven in ons land stimuleert om dergelijke stappen te ondernemen. Dit doen ze met behulp van diverse subsidies en vergoedingen. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat Nederland over enkele jaren volledig energieneutraal is. Dat betekent dat alle energie uit duurzame bronnen wordt gehaald. Voor jou als ondernemer betekent dit dat je op een betaalbare wijze zakelijke zonnepanelen aan kunt schaffen. Zo wordt groene energie net zo goedkoop als grijze energie! Laat dat nou net de reden zijn waarom veel mensen nog niet overstappen; hoge kosten houden hen vaak tegen. Zij weten vaak nog niets af van subsidies en vergoedingen. Daarom is het goed om te weten dat je die hoge kosten er na enkele jaren al uit hebt. Na een paar jaar profiteer je namelijk van je eigen gratis opgewekte stroom!

Je bent onafhankelijk van de wisselende energiemarkt

Wat tot slot een heel fijn voordeel is van zakelijke zonnepanelen is dat je vrijwel volledig onafhankelijk bent van de prijzen op de energiemarkt. Gaan de tarieven voor zakelijke energie omhoog? Geen probleem: met je eigen opgewekte stroom heb je daar helemaal geen last van. Op die manier kun je zo goed als mogelijk zelfvoorzienend werken. Hierbij merk je geen verschil wat betreft elektriciteit dan bij grijze stroom: je profiteert van dezelfde soort stroom uit het stopcontact. Je wéét nu alleen dat de bron veel groener is. Bij zakelijke zonnepanelen moet je overigens nog wel een energiecontract bij de netbeheerder hebben. Dit is puur voor je eigen belang. Als de zon een keer niet schijnt, heb je immers wel stroom nodig. En schijnt de zon maar heb je te veel opgewekt dan kun je die extra opgewekte energie terugleveren aan het netwerk van de netbeheerder. Daar krijg je uiteindelijk geld van terug. Kortom: voor een goede energiedeal kun je zeker beginnen met MKB energie vergelijken, maar wanneer je én voordelig uit wilt zijn én een steentje bij wilt dragen aan een betere wereld dan zijn zakelijke zonnepanelen zeker een idee.

Geef een antwoord