Drie tips voor LED spotverlichting

LED spotverlichting is ontzettend populair. De strakke uitstraling van spots zijn voor vele woningstijlen een uitkomst. Door te kiezen voor een bepaalde lichtkleur en soort spot, kunt u ook in diverse woonstijlen LED spotverlichting gebruiken. Daarnaast is LED verlichting een energiebesparend alternatief voor bijvoorbeeld oude halogeen lampen. Wanneer u aan het orienteren bent op de mogelijkheden voor spotverlichting, dan zal er een hoop informatie op u af komen. Daarom willen we in deze blog drie tips geven die u zeker kunt gebruiken bij de keuze voor LED spotverlichting.

Kies een goede openingshoek

Let bij de aanschaf van LED spotverlichting op de zogeheten openingshoek. Dit is de hoek waarin het licht kan worden uitgestraald. Zo kun je LED spotverlichting hebben dat enkel naar beneden schijnt of ook naar boven gericht het plafond kan belichten. Afhankelijk van de ruimte kun je dus een bepaalde openingshoek kiezen. Voor basisverlichting in bijvoorbeeld een gang of een werkruimte is het veelal het best om een ruime openingshoek te hebben. Een openingshoek van bijvoorbeeld 40 graden zou voor zo’n ruimte geschikt zijn.

Lichtkleur

Ook is het belangrijk om te letten op lichtkleur bij het aanschaffen van LED spotverlichting. De lichtkleur van led wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur. In de meeste woningen wordt 2700 gebruikt, dit licht bootst het normale daglicht na, maar indien u liever warm licht heeft, dan kunt u een lagere Kelvin nemen.

Dimbare LED spots

Nog een laatste tip is om vooraf na te gaan of u dimbare LED spots wilt hebben of niet. Dit is namelijk belangrijk omdat er voor veel dimbare spots een speciale dimmer nodig is. Ouderwetste dimmers werken soms niet bij een LED lamp en het is zonde om dit naderhand te moeten veranderen. Zorg dus dat u vooraf een afweging maakt of en wat voor dimspots je wilt gebruiken. Kijk ook goed bij de aanschaf van de spots of het werkelijk dimbare spots zijn. Dit staat altijd duidelijk aangegeven bij de productinformatie.

Heeft u nou geen geschikte muur of plafond voor inbouwspots? Geen zorgen! U kunt ook kiezen voor hele mooie opbouwspotjes van ledinbouwspotsleds. Deze hoeven niet ingebouwd te worden maar kunnen zeer gemakkelijk worden bevestigd aan het plafond of de muur, waardoor u toch het effect heeft van inbouwspots. Kies ook dan voor LED opbouwspots, zodat je milieuvriendelijke en duurzame verlichting gebruikt in uw woning.

Heel veel plezier met uw nieuwe LED spotverlichting!

Geef een reactie