Een nieuwe mooie tuin

Een nieuwe mooie tuin

Vertel ons wat we moeten doen

Wij waren ervan overtuigd dat onze tuin helemaal verbouwd moest worden. De tuin zag er niet uit. Warrig gras, hartstikke veel onkruid. Daarnaast ook nog veel mos tussen de tegels en de verf van het hek die afbreekt. Ook gaat het hele hek kapot door een boom die al heel lang in onze tuin staat. De planten die er staan zijn dood, en overal was aarde te zien. De heg was niet afgewerkt en alles klopte gewoon niet. De hele tuin moest anders. We hebben online gekeken naar inspiratie, alleen ook daar werden we niet veel wijzer van. Dus we hebben een buiten-architect ingehuurd. Die kon dan ons vertellen hoe wij onze tuin moesten inrichten wat ook bij het huis paste natuurlijk.

Nieuw gras en weg met de boom

Zij vertelde ons dat hoe de tuin er nu uitzag echt niet kon. Ze had hele leuke ideeën. Als eerst de boom eruit en het gras eruit. Dus daar begonnen we mee. De boom was nog een hele klus aangezien het een hele grote boom was. We hadden er geen vergunning voor nodig omdat die in onze tuin stond dus dat was nog een pluspunt. De architect had het idee om in plaats van echt gras kunstgras te plaatsen. Dan hoefde we het gras tenminste niet meer te onderhouden en bleef het ook nog is mooi. Zo zou je geen aarde aan het licht komen en ziet de tuin er een stuk beter uit. De boom was eruit gegooid en daar kwam een mooie bloempot voor in de plaats.

Alles om de tuin op te leuken

Nu gingen we nieuwe tegels uitzoeken om neer te leggen in de tuin. Het moest niet te blits zijn maar meer neutraal. Dus we kozen voor simpele grijze stenen. Dat stond heel mooi in de tuin omdat het goed bij het uiterlijk van ons huis past. Toen kwamen we bij de heg. Dat was lastig omdat de heg ook deels bij de buren stond dus daar moesten we eerst in overleg. In de tussen tijd konden we verder met de reparatie van het hek en het verven van het hek. Het hek kreeg een blauwe kleur, om de tuin wel gezellig te houden. Er kwamen stoelen en een tafel te staan en ook nog een grote bank. Bij het kunstgras zetten we allemaal bloemen neer. De eerste bloemen die erin gingen was lavendel het ruikt goed en het leukt de tuin op. Toen kozen we er ook voor om lichtjes in de tuin te zetten. Deze lichtjes gingen dan aan als het donker werd, zo werd de tuin mooi opgelicht. En het is ook heel erg handig als het een warme zomeravond is en je lekker in de tuin wil zitten. De heg hebben we aan onze kant dan maar helemaal netjes gemaakt want we hadden geen zin in een discussie met de buren. En nu was onze tuin perfect. Nu konden we tenminste naar buiten kijken en wat we zien niet lelijk vinden.

Geef een antwoord