Verveeld met de tuin? Probeer dit!

Het kan heerlijk zijn om in de tuin te zitten, zeker in de zomer. Met het zonnetje die naar beneden straalt en een fris briesje om de hitte tegen te gaan. Het fijnst is natuurlijk om dan een goede tuin te hebben om in te zitten. Het is daarom zeker een idee om in de lente een paar dagen volledig aan te tuin te besteden en deze helemaal om te gooien! Er zijn talloze fantastische ideeën om de tuin te maken zoals gewenst. Hieronder staan er een paar beschreven.

De voorbereiding

Om te beginnen met het renoveren van de tuin is het altijd belangrijk om een plan te hebben. Hierbij hoort ook beslissen welke spullen er in de tuin komen en of deze spullen nieuw gekocht moeten worden. Sommige spullen, zoals tegels, zien er vaak weer gloednieuw uit als deze eens grondig schoongemaakt worden, bijvoorbeeld met een hoge- druk spuit. Een heel nieuwe set hoeft dan niet gekocht te worden. Het kan een hele hoop geld en tijd schelen om bestaande spullen een opknapbeurt te geven.

Daarnaast is het een belangrijke voorbereiding om spullen uit te zoeken die de aandacht nodig hebben die er te geven is. Een tuin vol met groen heeft bijvoorbeeld meer werk nodig dat een tuin met alleen maar steen. Als je het dus niet leuk vind om in de tuin te werken, zijn een hele hoop bloemetjes misschien niet de oplossing op de tuin renovatie, omdat dit niet bij te houden zal zijn.

Flora en fauna

Planten, bloemen en bomen zien er erg gezellig uit. In de warmere maanden zullen deze opbloeien en een prachtig effect geven in elke tuin. Een haag kan hiervoor erg leuk zijn. Net zoals een schutting, zal een haag ook veel privacy geven, maar het ziet er toch iets gezelliger uit. Er zijn verschillende soorten hagen. Sommige van deze hebben meer aandacht nodig dan anderen, maar allemaal zullen ze een goede additie zijn in elke tuin.

Iets anders leuk in elke tuin, zijn bloemen. Hier bestaan natuurlijk ook vele soorten van, dus er zal iets bij zitten wat bij de smaak of kleur van de tuin past. De bloemen en planten kunnen in de grond zelf geplaatst worden, eventueel naast gras. Een andere, leuke optie is om het groen in een houten plantenbak te zetten. Een houten plantenbak brengt veel karakter naar een tuin toe en de kleuren staan er leuk bij elkaar.

Decoratie

Om de tuin af te maken, is er een beetje decoratie nodig. Met een goede set tuinstoelen kan er al ver gekomen worden. Deze moeten er leuk uitzien en natuurlijk comfortabel zitten. Met een bijpassende koffietafel erbij ziet de tuin er al fantastisch uit.

Andere extra’s kunnen bijvoorbeeld een vijvertje zijn. Een beetje lopend water in de tuin ziet er niet alleen erg leuk uit, het breekt ook het monotone van het gras en brengt een nieuwe dimensie met zich mee.

Als laatste decoratie zijn tuinverlichting en lampionnen of vlaggetjes altijd een aanrader. De spullen zijn op veel plekken te vinden en kunnen vrij goedkoop zijn. Toch brengt het een hele hoop gezelligheid met zich mee. Denk er eens over na: ’s avonds in de zomer in de gerenoveerde tuin zitten, omringd door groen, lichtjes en vlaggetjes. Iets beters is er toch niet?

Geef een antwoord