zakelijke energie

Duurzaam ondernemen doe je met deze tips

Het is je misschien niet ontgaan dat steeds meer ondernemers in Nederland overstappen op een groene(re) bedrijfsvoering. Duurzaam ondernemen is een hot item in ons land en dat is niet voor niets. Men is zich namelijk alsmaar meer bewust van het feit dat we iets moeten doen, willen we dat de aarde behouden blijft. Hoe kun je dat als ondernemer beter doen dan groene stappen te zetten binnen je bedrijf? De grootste reden waarom veel zakenlui nog niet zijn overgestapt op een andere bedrijfsvoering is omdat ze vaak niet goed weten waar ze moeten beginnen. Neem je bijvoorbeeld groene zakelijke energie, waar moet je dan beginnen met zoeken? In dit artikel willen we je langzaam maar zeker kennis laten maken met duurzaam ondernemen en wat je zelf kunt doen.

Stap over op groene zakelijke energie

De meest gemakkelijke tip die je op kunt volgen, is het overstappen op groene stroom. Bedrijven in Nederland zijn anno 2020 verplicht om iets te doen aan energiebesparing binnen het bedrijf. Verbruik je binnen je bedrijf meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar? Dan moet je op een bepaalde manier energie besparen en dit kunnen aantonen. Hoe kan dat beter dan door over te stappen op groene stroom? In Nederland vind je met het jaar meer energieleveranciers van groene zakelijke stroom. Omdat er meer aanbod is, betekent dit dat de prijzen ook steeds lager worden. Je vindt de beste groene energiedeal door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit is zo gebeurd met een online vergelijkingstool van Minder.nl.

Ga voor een slimme meter

Wat je daarnaast direct kunt veranderen binnen je bedrijf is het nemen van een slimme meter. Een slimme thermostaat zorgt er namelijk voor dat je een beter inzicht krijgt in wat je verbruikt. Op die manier zie je precies wat je exact in welke ruimte wanneer verbruikt aan energie. Op basis daarvan kun je energiebesparende maatregelen nemen. Wat ook handig is, is dat je je thermostaat op afstand kunt besturen wanneer je over een slim apparaat beschikt. Hierbij kun je complete programma’s per dag instellen. Ook kun je op afstand checken of je de verwarming wel uit hebt gedaan. Kortom: een slimme meter is de ideale toevoeging op een bedrijf waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Je bespaart er uiteindelijk ook nog eens flink wat geld mee, dus dat is helemaal mooi meegenomen.

Check je kantoorpand

Tot slot is het aan te raden om je bedrijfspand eens na te lopen. Deze tip is misschien simpel; het zal je toch verbazen hoeveel mensen deze simpele stap overslaan. Controleer je kantoorpand op isolatie. Beschikt het gebouw over (drie)dubbel glas? Is het dak goed geïsoleerd? En hoe zit het met de vloerisolatie? Zorg ervoor dat het hele gebouw op de juiste manier is geïsoleerd en dat er voldoende ventilatie mogelijk is. Op die manier kun je al heel wat geld en energie besparen, omdat warmte binnen blijft en kou buiten. Zo ben je dus net wat groener bezig en bespaar je flink wat geld in de zakelijke portemonnee. Dat is ideaal, want dat geld kun je hoogstwaarschijnlijk veel beter gebruiken binnen je bedrijf.

 

Geef een antwoord